Prøv avisen

Briterne er vilde med Borgen

Sidse Babett Knudsen som statsminister Birgitte Nyborg. Foto: Esben Salling

Tv-anmeldere i Storbritannien er begejstrede for DR's tv-serie Borgen, som BBC netop har taget hul på

- Den er strålende, den er dansk - og der er strik!

Tv-anmelderen i den britiske avis The Guardian er begejstret for første sæson af den danske tv-serie Borgen, der havde premiere lørdag aften på BBC4.

Serien bliver vist, efter at en anden dansk tv-serie, Forbrydelsen, har høstet stor ros og flere priser i Storbritannien.

Forbrydelsen fik en nærmest kultagtig modtagelse blandt de omkring 500.000 seere, der fulgte med på BBC hver uge, og skabte fornyet interesse for islandske striktrøjer, som er hovedpersonen, Sarah Lunds, foretrukne påklædning.

Men Borgen kan fint hamle op med Forbrydelsen, mener de britiske anmeldere.

- Borgen bør ærligt talt appellere til alle. Det er et fantastisk overbevisende og snørklet drama om politik, køn, forandring og (især) magt, skriver The Guardian.

Hvis man skal tro The Independent, bliver heltinden i Borgen et mindst lige så stort hit, som Sarah Lund (spillet af Sofie Gråbøl) var i Forbrydelsen.

- Af banen, Sarah Lund, skriver avisens anmelder og roser Sidse Babett Knudsen, der spiller hovedrollen som statsminister Birgitte Nyborg.

The Telegraphs anmelder Michael Hogan hæfter sig ved seriens rappe dialog, afhængighedsskabende historie og nogle stærke skuespilpræstationer. Men han mener dog ikke, at Borgen er helt så god som Forbrydelsen.

- Ikke helt, først og fremmest fordi et parlament ikke er så overbevisende et emne som et mord, skriver anmelderen, der alligevel giver Borgen fire og en halv stjerne ud af fem mulige.