Bryd ud i sang

Den danske film Bora Bora løfter sig ikke rigtigt

Bryd ud i sang

Det er noget mærkeligt ved film-musicals. Midt i handlingen bryder personerne ud i sang ledsaget af orkestre, man ikke kan se. Andre personer i filmen kan synge med, eller også lader de sig overhovedet ikke mærke med, at der bliver sunget. Danset bliver der også tit. I sol og regn. Og så handler det tit om kærlighed.

LÆS OGSÅ:
En anderledes og lidt kedelig historie

Vi har allerede set en dansk ungdomsmusical i år. Simon Stahos idérige, men kedsommelige Magi i luften, der med under 3000 solgte billetter ikke ligefrem kan kaldes en publikumssucces. Nu kommer Hans Fabian Wullenwebers noget mere mainstreamagtige Bora Bora. Dens univers er mere realistisk end Stahos, og hvor musikken hos Staho var fra 1980erne, er den i Bora Bora nutidig med indslag af rap og hitorienteret pop.

I et nutidigt København møder vi pigen Mia. Hun har det skidt i sin 10. klasse, og hendes mor tænker kun på sin egen og Mias fremtidige karriere. Mia er træt af en beregnende voksenverdens overfladiskhed, stikker af hjemmefra, og som en anden Oliver Twist møder hun en bande lommetyve, der optager hende som medlem. De danser breakdance, rapper, laver parkour rundt i byen og leger med deres identitet. Banden ledes af den afmålte og beregnende Silja, men det er den charmerende Zack, der vækker Mias interesse.

Mens konflikterne i og omkring gruppen skærpes, forsøger Mia at blive en succes på atletikbanen. Hun er en dygtig løber, hvilket heller ikke er nogen dårlig egenskab for en lommetyv.

Sarah-Sofie Boussnina er et hit som Mia, og Janus Dissing Rathke er også troværdig som Zack, men dermed er det bedste, man kan sige om skuespillerne, også sagt. Og når man er ude over sine teenageår, er det svært at sige, hvad filmens målgruppe vil synes om Bora Bora-historien, om den musikvideo-lignende klipning, om musikken, om den underlige happy ending.

Jeg bliver ved med at synes, at der er noget mærkeligt ved film-musicals.

kultur@k.dk4Bora Bora. Danmark 2011. Instruktion: Hans Fabian Wullenweber. 76 min. Premiere over hele landet.