Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Canadiere sitrer ved tanken om royale naboer

Porten til en ejendom på halvøen Saanich, som ifølge britiske medier var prins Harry og Meghan Markles opholdssted, da de i slutningen af 2019 var på ferie i Canada. Foto: Kevin Light/Reuters

Den canadiske halvø Saanich har hidtil været fredeligt hjemsted for pensionister og fiskerestauranter. Nu får halvøens beboere efter sigende kongelige naboer.

Indbyggerne på den canadiske halvø Saanich skal efter sigende bo dør om dør med britiske prins Harry og hans kone, den tidligere skuespiller og nuværende hertuginde Meghan Markle.

Og de sitrer af spænding ved tanken om, at det kongelige kendispar skal bo i deres område, der ligger på øen Vancouver Island i provinsen British Columbia.

Prinsen og hertuginden chokerede begge sider af Atlanterhavet, da de onsdag i sidste uge kom med en overraskende melding.

Med et opslag på Instagram fortalte de hele verden, at de efter mange måneders overvejelse vil tage et skridt væk fra deres roller i det britiske kongehus.

Adskillige medier har efterfølgende skrevet, at de vil bosætte sig på halvøen Saanich.

Og det er ikke tilfældigt.

Parret har flere gange talt om, hvor højt de værdsætter Canada, hvor Meghan har boet i syv år af sit liv, og hvor den britiske dronning Elizabeth II er statsoverhoved.

Oven i det var Harry, Meghan og deres otte måneder gamle søn i slutningen af sidste år på en seks uger lang ferie i området på Vancouver Island.

Ifølge flere medier er hertuginden nu vendt tilbage. Og indbyggerne er spændte ved tanken om de mulige royale naboer.

- Jeg vil ikke kalde mig selv kongelig beundrer - indtil de kommer til byen, hvor det selvfølgelig pirrer vores nysgerrighed, siger Joan Wilson, som bor i byen Sidney på Saanich-halvøen.

Saanich har længe været et tilflugtssted for pensionister takket være halvøens afslappede stemning og den korte afstand til færger mod det canadiske fastland.

De fleste af byerne på halvøen har færre end 20.000 indbyggere og er pakket med "alt godt fra havet"-gavebutikker og små spisesteder, der sælger "fish and chips".

- Området har en virkelig interessant blanding af meget rige folk og folk fra middelklassen, siger Beth Doman fra North Saanich.

Det skabte stor nysgerrighed blandt byens borgere, allerede dengang det kongelige par ferierede i området.

- Der er mange skjulte palæer, så vi prøvede alle sammen at finde ud af, hvor de opholdt sig, siger Beth Doman.

På trods af nysgerrigheden er indbyggerne på den rolige halvø fast besluttede på at give det royale par fred.

- Det sidste, de ønsker, er, at store folkemængder samles ved deres hus for at tage billeder, siger Ron Buschgens, der ejer en slikbutik i Sidney.

Indbyggerne ønsker ikke at chikanere de kongelige naboer - og de ønsker ifølge Sidney-indbygger Lynn Salituro bestemt ikke at gentage historien.

- Harrys mor døde på grund af al den opmærksomhed, der var omkring hende. Det var virkelig tragisk, siger Salituro om den afdøde britiske prinsesse Diana.

Mandag var der krisemøde i det britiske kongehus. På mødet accepterede Dronning Elizabeth udbryderparrets ønske om en mere selvstændig fremtid. Men det praktiske er endnu ikke forhandlet helt på plads.

Nu skal parret i gang med en "overgangsperiode", hvor de vil være halvdelen af tiden i Canada og halvdelen af tiden i Storbritannien.

Parret har også gjort det tydeligt, at de ikke ønsker at være afhængige af offentlige midler i deres nye liv.

/ritzau/Reuters