Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Chaplins hjem omdannes til museum

Hollywood-stjernen Charlie Chaplins hjem i Schweiz overtages af investeringsselskab for at gøre det til et museum for vagabonden med overskægget.

Første juledag for 30 år siden døde en af filmhistoriens største kunstnere, Charlie Chaplin, i sit hjem i Schweiz efter et omtumlet liv. Nu skal hans palælignende hjem omdannes til et museum, der skal vies det 20. århundreds filmhistorie.

Chaplin bosatte sig i 1953 i Corsier-sur-Vevey 15 kilometer fra Lausanne med sin kone,Oona, og deres otte børn. Den engelske komiker emigrerede som ung til USA og slog sig ned i Hollywood, da stumfilmen erobrede verden. Vagabonden med overskægget blev den største af alle stjerner.

En aftale blev i den forgangne uge underskrevet mellem Charlie Chaplins museumsfond og et investeringsselskab i Luxembourg om at indrette hans tidligere hjem til et museum. Projektet ventes at koste knap 160 millioner kroner.

- Vi råder over et meget omfattende arkiv, interviews, film og familiefotos og hans første kontrakt, som vi vil udstille på en dynamisk måde, siger canadieren Yves Durand, der er en af de drivende kræfter bag projektet.

Folkene bag projektet regner med, at museet kan indvies i 2009.