Christine McVie fra Fleetwood Mac er død, 79 år

Den engelske hitmager og keyboardspiller døde fredeligt på hospital efter kort tids sygdom.

Christine McVie, den engelske hitmager og keyboardspiller, som blev berømt i 1970'erne som medlem af Fleetwood Mac, er død onsdag, 79 år. Det oplyser hendes familie og bandet ifølge AFP.
Christine McVie, den engelske hitmager og keyboardspiller, som blev berømt i 1970'erne som medlem af Fleetwood Mac, er død onsdag, 79 år. Det oplyser hendes familie og bandet ifølge AFP. Foto: Mike Segar/Reuters.

Christine McVie, den engelske hitmager og keyboardspiller, som blev berømt i 1970'erne som medlem af Fleetwood Mac, er død onsdag, 79 år. Det oplyser hendes familie og bandet ifølge AFP.

I en pressemeddelelse fra familien på McVies sociale medier hedder det, at kunstneren døde "fredeligt" på et hospital efter kort tids sygdom.

I en separat erklæring fra Fleetwood Mac kalder det legendariske band McVie for en i "sandhed enestående og speciel person, som havde talent i et umådeligt omfang".

Hun blev født som Christine Perfect i Bouth i det nordvestlige England i 1943 og giftede sig med Fleetwood Macs bassist John McVie i 1968.

To år senere kom hun selv med i bandet, hvor hun skrev sange, spillede keyboard og sang. Blandt hendes mest kendte sange er "Little lies", "Don't stop" og "Everywhere".

Parret McVie blev skilt under en turné i USA og Canada i 1976, hvilket sled på gruppen men berigede materialet til albummet "Rumours". Et album som med sine over 40 millioner solgte eksemplarer er et at de mest succesfulde nogensinde.

- Vi er lykkelige for at have delt vores liv med hende. Individuelt og kollektivt elskede vi Christine, og vi er taknemmelige for vores fantastiske minder, skriver bandet i en udtalelser til BBC.

Christine McVie forlod bandet i 1998 og udgav flere soloalbums. Hun sluttede sig til Fleetwood Mac igen i 2014.

Sangeren Stevie Nicks og trommeslageren Mick Fleetwood, som var med i bandets storhedstid i 1970'erne, er stadig med i bandet. Sangeren og guitaristen Lindsey Buckingham forlod det i 2018.

/ritzau/AFP