Corona skubber Tivolis sommeråbning to uger

Mandag har Tivoli valgt at udskyde sommeråbningen. Bakken er tidligere på dagen kommet med samme udmelding.

Coronavirus har påvirket flere danske forlystelsesparkers sommeråbninger. Senest har Tivoli meldt ud, at man har valgt at udskyde åbningen frem til 16.april. (Arkivfoto)
Coronavirus har påvirket flere danske forlystelsesparkers sommeråbninger. Senest har Tivoli meldt ud, at man har valgt at udskyde åbningen frem til 16.april. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Tivoli i København har mandag valgt at udskyde sommeråbningen frem til 16. april på grund af udbruddet af coronavirus. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Det var planen, at forlystelsesparken skulle have åbnet den 2. april.

- Vi gør det af hensyn til vores medarbejdere og af hensyn til de mange gæster, der kommer, og ikke mindst af hensyn til, at vi har en statsminister, som har fortalt, at vi ikke skal samles i store forsamlinger, så selvfølgelig lytter vi til, hvad der bliver sagt, siger Tivolis øverste direktør, Lars Liebst.

Beslutningen er også truffet på baggrund af de seneste udmeldinger, om "at vi skal passe endnu mere på hinanden", siger Lars Liebst i en video på Tivolis YouTube-kanal.

- Vi udskyder vores åbning, så vi har tid til at planlægge, og ved hvad vores gæster kan forholde sig til fremadrettet, siger han i videoen.

Lars Liebst siger også, at virusset allerede har haft konsekvenser for Tivoli. Mange har blandt andet meldt afbud til at overnatte i parkens hotel.

- At lukke ned i 14 dage - det er ikke småpenge, vi taler om, siger han.

Tidligere mandag meddelte forlystelsesparken Dyrehavsbakken nord for København, at den også vil udskyde parkens sommeråbning til 30. april på grund coronavirus.

Parken var planlagt til at åbne den 3. april.

Derudover meddelte Legoland i Billund i weekenden, at parken vil åbne den 4. april i stedet for i slutningen af marts.

Indtil videre går der altså lidt over to uger, før der er mulighed for at gæste en af de største danske forlystelsesparker.

På tivoli.dk kan man løbende holde sig opdateret om udskydelsens betydning for Tivolis planlagte arrangementer, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/