C.Y. Frostholm har skrevet en kampklar lille bog. Jorden kalder, men hører vi efter?

Digter C.Y. Frostholms lille stikling af en bog ”Laurbærdialogerne” er nærmest en poetisk-aktivist pamflet

C.Y Frostholm (f. 1963) er en dansk forfatter, oversætter og billedkunstner. Han debuterede i 1985. Hans nyeste digtsamling "Laurbærdialogerne" blev oprindeligt holdt som en performativ tale i sommer.
C.Y Frostholm (f. 1963) er en dansk forfatter, oversætter og billedkunstner. Han debuterede i 1985. Hans nyeste digtsamling "Laurbærdialogerne" blev oprindeligt holdt som en performativ tale i sommer. Foto: Simon Bodh Nielsen

Jeg tror ikke, man har sagt for meget, hvis man om den danske digter C.Y. Frostholm siger, at han med det på alle måder store montageværk ”Træmuseet” (2018) har udgivet en af de smukkeste og betydeligste bøger i dansk samtidslitteratur. Men man kan for min skyld også sagtens sige mere end det: Frostholm er som forfatter både æstetisk, formelt, genremæssigt og geografisk grænsesprængende, og dét er kvaliteten af hans vidtforgrenede mesterstykke i den grad også. I en tid, hvor vi ikke bare har mistet forbindelsen til naturgrundlaget, men også ødelagt det, har Frostholm med træerne som kompasrose givet os muligheden (så grib den dog!) for igen at slå rødder i den jord, der ikke kun er vores, og få blik for alle de forunderlige skabninger, der bebor den sammen med os.