Den Blå Planet oversvømmes af gæster

En million gæster er strømmet gennem tælleapparaterne på Den Blå Planet. Det er langt flere end forventet

Folk står i kø for at se fisk i alle størrelser og farver i Den Blå Planet i Kastrup. Siden åbningen 22. marts har en million gæster besøgt det nye Danmarks Akvarium.

- Vi har sat alt ind på at bygge en oplevelsesdestination i topklasse og et akvarium i verdenseliten, og vi tager de mange gæster som udtryk for, at det er lykkedes, siger Dorte Gleie, direktør på Den Blå Planet.

- Mens selv i vores vildeste fantasi, havde vi ikke turde håbe på en så fantastisk start, siger direktøren.

Selv havde akvariet sat sig som mål at hive 525.000 gæster ind i 2013. Men det mål er for længst nået. Til sammenligning havde det gamle Danmarks Akvarium 123.606 gæster i 2012.

Den Blå Planet regner nu med, at der vil komme 1,1 millioner gæster til næste år for at se på hammerhajer, piratfisk og rokker.

Med en million besøgende regner akvariet med at kunne nå op i Top Fem over de mest besøgte attraktioner i Danmark.

Også salget af årskort har sprængt forventningsrammerne. 36.000 har købt årskort - og det er 20.000 flere, end man regnede med.

Og i løbet af de næste to år skal 12 millioner kroner bruges på formidlingsdelen af udstillingen, så den faglige viden kan forenes med mere moderne måder at fortælle om blandt andet havet og fiskene på.

- Vi skal kunne begejstre ved hvert besøg, og det kræver udvikling. Vi har lært utroligt meget siden åbningsdagen. Og vi har konkrete planer for større ombygninger, siger Mette Broksø Thygesen, kommerciel direktør på Den Blå Planet.

Og her små seks måneder efter åbningen i Kastrup, er der allerede planer om en udbygning af akvariet og udstillingen. Man forventer at det vil ske inden for de næste fem år, oplyser Den Blå Planet.