Prøv avisen

Den bog vil jeg gerne udgive

"Jeg ville gerne have udgivet 'Min kamp' af Karl Ove Knaus-gaard, der er udgivet på Lindhardt og Ringhof," siger Johannes Riis, litterær direktør, Gyldendal. Foto: Iris.

Danske forlagschefer anbefaler bøger fra deres konkurrenter

Hvilken bog fra et andet forlag ville du gerne have udgivet?

Inger Kristensen, redaktør, Forlaget Klim: John Williams roman Stoner. Vi er højt oppe på begejstringsskalaen over den bog, som desværre blev solgt til Lindhardt og Ringhof.

Lars Boesgaard, adm. direktør i Lindhardt og Ringhof: Jeg er nok den mest jaloux forlægger i landet, men skal jeg vælge én enkelt bog peger jeg på Bo Lidegaards Landsmænd. Jeg har tidligere udgivet Lidegaards bøger, og havde meget gerne gjort det igen.

LÆS OGSÅ: Årets bøger i USA spænder vidt

Jakob Kvist, kreativ direktør for PeoplesPress:Gyldendal har altid meget godt og misundelsesværdigt på programmet. At udgive Søren Ulrik Thomsens samlede værker og Henrik Nordbrandts bedste er alene en ære, som enhver forlægger kunne tænke sig. Derudover tror jeg, de kan få stor glæde af Åsne Seierstads bog om Breivik.

Jakob Malling Lambert, administrende direktør i Rosinante & co: Ud fra min personlige smag ville jeg rigtigt gerne have udgivet Jon Kaldan Steffensens romantrilogi Himmerrige og Helvede,Englenes Bog og Menneskets hjerte, som er udkommet på forlaget Batzer& Co. Det er gigantisk litteratur, virkelig det helt store sus.

Johannes Riis, litterær direktør, Gyldendal: Jeg ville gerne have udgivet Min kamp af Karl Ove Knaus-gaard, der er udgivet på Lindhardt og Ringhof.