Denne filminstruktør kan sit kram. Hans nyeste film gør det nærmest umuligt at skelne mellem løgn og sandhed

Den iranske film “A Hero” er et studie i hverdagens dialog mellem mennesker, hvor det nærmest er umuligt at skelne mellem løgn og sandhed

Den prisvindende instruktør Asghar Farhadi skruer en film sammen, så man kommer lidt dybere ned i menneskelivet. Med den nye film kredser han om virkeligheden bag menneskets motiver for deres handlinger.
Den prisvindende instruktør Asghar Farhadi skruer en film sammen, så man kommer lidt dybere ned i menneskelivet. Med den nye film kredser han om virkeligheden bag menneskets motiver for deres handlinger. Foto: Scanbox

Det er Asghar Farhadi, der står bag filmen ”A Hero” (en helt), der blev belønnet ved filmfestivalen i Cannes sidste år. Farhadi er vant til at vinde internationale priser. Han har vundet to Oscar-statuetter for filmene “Nadar og Simon - en separation” og “Sælgeren”.

Det er altså en mand, der kan sit kram og skrue en film sammen, så man kommer lidt dybere ned i menneskelivet. Med den nye film kredser han om virkeligheden bag menneskets motiver for deres handlinger. Er mennesker til at stole på? I hvilken udstrækning har vi altid vores egen dagsorden og tvister virkeligheden, så den passer i vores kram?