Der er krummer i Hugorms nye album

Med albummet “Tro, hug og kærlighed” har Simon Kvamms band omsider fundet et udtryk, hvor musikken ikke lyder så forpustet

Hugorm begyndte som et fritidsband i det nordjyske surfparadis Cold Hawaii, hvor Simon Kvamm gik sammen med musikerne Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm. Her ses Hugorm på Smukfest i sommer.
Hugorm begyndte som et fritidsband i det nordjyske surfparadis Cold Hawaii, hvor Simon Kvamm gik sammen med musikerne Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm. Her ses Hugorm på Smukfest i sommer. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix.

Simon Kvamm har meget på hjerte. Derfor involverer han sig i diverse projekter, siger farvel til et succesrigt band for at starte et nyt. I 2017 udforskede han den danske sangskat i den Reumert-vindende forestilling “Lyden af de skuldre vi står på” på Aarhus Teater. I tv-serien “Guru” kommenterede han på den moderne performancekultur, der med engelske floskler og coaching klarer alverdens rod. Og vi husker jo også karakteren Pim de Keysergracht i “Drengene fra Angora”.

Eksistens og komik, ja, for fuldt flor. Hugorms første udspil, ep’en “Folk skal bare holde deres kæft” fra januar 2020, talte dog ikke til mig. Et Kvamm-intermezzo, man let kunne springe over, skrev jeg dengang.