Der er lange udsigter til forsoning i dette familiedrama

Skyld er det store tema i Aalborg Teaters forestilling af samme navn. Her møder vi en familie, som har så travlt med at give hinanden skylden for stort set alt, at de ikke mærker jorden blive til mudder under deres fødder

Familiens mor (Annika Johannessen) skifter mellem at ville trøste og forsone sig med børnene, og ved sin side har hun hele tiden husvennen og bejleren Jac (Lars Topp Johannessen), som også var ven med hendes forsvundne mand.
Familiens mor (Annika Johannessen) skifter mellem at ville trøste og forsone sig med børnene, og ved sin side har hun hele tiden husvennen og bejleren Jac (Lars Topp Johannessen), som også var ven med hendes forsvundne mand. Foto: Allan Toft.

Der ligger en indpakket død hund midt på gulvet i stuen. Vi befinder os hos moderen Elizabeth, som har inviteret sine tre voksne børn hjem for at sige farvel til deres gamle afdøde hund – og for at underskrive nogle vigtige papirer. Udenfor siler regnen ned, så det er umuligt at forlade stedet, og indenfor udspiller der sig et familiedrama med hemmeligheder, død og intriger, som ville gøre de gamle græske tragediedigtere misundelige. 

Det er Aalborg Teaters egen husdramatiker Julie Maj Jakobsen, som har skrevet ordene til den både voldsomme, triste og morsomme historie om en familie i opløsning. Hun slog for alvor sit navn fast med forestillingen ”Aftenlandet” på Aalborg Teater i 2017 om flygtningekrisen, og selvom ”Skyld” ikke rammer publikum med samme styrke, er det stadig en både underholdende og aktuelt forestilling om de tætte relationer, som det kan være svært at vriste sig fri af.