Prøv avisen

Der skal mere mere fokus på musikskoler

Henrik Engelbrecht er oprindeligt uddannet fløjtenist og giver her prøver på sine evner tidligere på måneden, da Tivoli præsenterede årets koncertprogram. -- Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Tivolis nye musikchef, Henrik Engelbrecht, savner mere opmærksomhed på musikundervisning

Hvad er din største kulturoplevelse?

– Det tror jeg må have været Herbert von Karajans allersidste koncert, Bruckners 7. symfoni med Wienerfilharmonikerne i Musik- verein-salen i Wien i 1989. Det var en fantastisk oplevelse, hvor tiden blev sat helt ud af kraft.

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

– Ken Folletts roman "World Without End" er fantastisk, og forfatterens historiske reseach gjort så spillevende, så man simpelthen ikke kan lægge bogen fra sig.

Hvilken bog har gjort størst indtryk på dig nogensinde?

– Det må være John Fowles? "Troldmanden". Når man læser den, tror man hele tiden, at nu ved man, hvordan det hele hænger sammen – og så bliver tæppet endnu en gang trukket væk under den virkelighed, man troede var etableret.

Hvad vil du anbefale fra kulturudbuddet i Danmark lige nu?

– Min tidligere arbejdsplads, Det Kongelige Teater, har premiere på Händels "Jephtha" på lørdag. Det er et fantastisk sangerhold med Concerto Copenhagen og så med Lars Ulrik Mortensen i orkestergraven samt iscenesættelse af Katie Mitchell. Det kan kun blive fremragende!

Hvad betyder kultur for dig?

– Selvfølgelig først og fremmest musik og opera, som har fyldt mit liv, siden jeg var 9-10 år.

– Men jeg er generelt ivrig tilhænger af kvalitetsoplevelser inden for kulturområdet, gerne leveret af topprofessionelle kunstnere og ikke nødvendigvis af deltagere i realityshow i primetime-TV.

Er der områder af kulturlivet, som efter din opfattelse for- tjener mere opmærksomhed?

– Musikskolerne og musikundervisningen i folkeskolen. Denne supervigtige del af den musikalske fødekæde fortjener langt mere opmærksomhed, end tilfældet er i dag.

Er der aspekter af kulturlivet, som ikke siger dig noget?

– Som nævnt er X Factor og Talent-showet ikke min kop te. Og fodbold er heller ikke på ønskelisten.