Prøv avisen

Designerjul med Georg Jensen

Årets juledekoration er en juleuro, der illustrerer stjernen over Betlehem, som ifølge Georg Jensen er inspireret af historien om den allerførste jul og skal hylde beskedne kår og menneskelig kærlighed. Foto: Jens Nørgaard Larsen

I de fleste hjem vil man kunne få øje på mindst én af slagsen i juletiden: en lille julefigur i vinduet, et stykke pynt på juletræet eller en juleuro hængende fra et sted i loftet, som er produceret af den danske designvirksomhed Georg Jensen

Siden 1984 har Georg Jensen lavet en årlig juledekoration, som sættes til salg op til julemåneden og kun fås det ene år.

De såkaldte Christmas Collectibles laves på Georg Jensens produktion i Hjørring og har gennem årene bestået af alt fra lysholdere til juletræet, juleuroer, julepynt i al almindelighed som eksempelvis snekrystaller, lanterner, klokker og dørkranse samt stående figurer til julebordet, topstjerner og lysestager.

LÆS OGSÅ: Jul i præstegården

Mest populær har juleuroen været med sit røde bånd, hvori der hænger et gyldent julemotiv. Meget bevidst fra Georg Jensens side fremstilles julepynten i materialer, der er forgyldt med guld, hvidguld eller helt i palladium, hvilket betyder, at den altid kan passe til de juletemaer, man har i de forskellige hjem.

Årets juledekoration er en juleuro, der illustrerer stjernen over Betlehem, som ifølge Georg Jensen er inspireret af historien om den allerførste jul og skal hylde beskedne kår og menneskelig kærlighed. Derudover lancerer Georg Jensen i år for første gang en ekstra juleuro, julekrybben, som viser Josef, Maria, Jesusbarnet i stalden i Betlehem.

Julemåneden er fuld af kultur. Hver dag fortæller kulturredak-tionen derfor en lille historie om baggrunden for nogle af de mange begivenheder og traditioner.