Prøv avisen
Billedserie

"Don Quijote"-forfatters grav er dukket op efter 300 år

Don Quijote-forfatter Cervantes grav er fundet i Madrid. At adskille og identificere de enkelte, meget ødelagte knogler fra andre fragmenter bliver meget vanskeligt, siger forskerne ifølge BBC. Foto: Copyright 2015 Demotix, all rights reserved.

Miguel de Cervantes, der er forfatter til den verdensberømte roman "Don Quijote", døde i 1616. Efter 300 år er det endelig lykkedes spanske videnskabsfolk at finde hans skelet

De jordiske rester af en af Spaniens største og mest berømte forfattere, Miguel de Cervantes, er tirsdag blevet udgravet i et kloster i Madrid, knap 400 år efter sin død, oplyser flere medier.

Antropolog Francisco Etxebarria siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at hans gruppe positivt har identificeret nogle fragmenter, der tilhører Miguel de Cervantes, i en krypt i et kloster.

Cervantes, der er forfatter til den verdensberømte roman "Don Quijote", døde i 1616, samme år som den store britiske forfatter, William Shakespeare.

Cervantes blev begravet i 1616, og hans jordiske efterladenskaber blev flyttet til ny bygning af kirken i slutningen af 17. århundrede, hvorefter hans skelet forsvandt i århundreder.

At adskille og identificere de enkelte, meget ødelagte knogler fra andre fragmenter bliver meget vanskeligt, siger forskerne ifølge BBC.

- Han sluttede sit liv som en fattig mand, siger Pedro Corral, der er leder af kunst, sport og turisme ved byrådet i Madrid til BBC.

Gruppen af 30 forskere har benyttet infrarøde kameraer, 3D-skannere og jordgennemtrængende radar for at lokalisere gravpladsen i en glemt krypt under bygningen.

Arkæologer fandt i januar et kistelåg med initialerne MC i den første af 33 nicher, der blev afdækket i krypten.

Krypten bliver åbnet for publikum til næste år for første gang i århundreder, og det falder sammen med 400 året for Cervantes' død.

Cervantes, der blev født i Madrid i 1547, betegnes som ophavsmand til den moderne roman ved at have skrevet "Den sindrige ridder Don Quijote de la Mancha", der blev trykt i to dele i 1605 og 1615.

Før Cervantes blev forfatter, deltog han i den kristne armada mod tyrkerne og blev såret i slaget ved Lepanto. Siden var han i fem år slave hos maurerne i Algier. Senere blev han proviantør for den spanske armada og rejste derfor rundt i Spanien. Derefter blev han skatteopkræver og forfatter.

Don Quijote menes at være en af de mest læste og oversatte bøger i verden.

En ekspert undersøger teksten på graven, hvor der blandt andet står "M.C." Foto: REUTERS/Madrid City Hall/Sociedad Aranzadi
Eksperter kigger ind i krypten. Foto: REUTERS/Madrid City Hall/Sociedad Aranzadi
Gruppen af 30 forskere har benyttet infrarøde kameraer, 3D-skannere og jordgennemtrængende radar for at lokalisere gravpladsen i en glemt krypt under bygningen. Foto: REUTERS/Madrid City Hall/Sociedad Aranzadi Foto: 2015 Anadolu Agency
At adskille og identificere de enkelte, meget ødelagte knogler fra andre fragmenter bliver meget vanskeligt, siger forskerne. Foto: REUTERS/Madrid City Hall/Sociedad Aranzadi