DR-fejlfinder bliver P1-chef

”Detektor”-vært Thomas Buch-Andersen vil give lytterne dannelse

”Et dannet menneske er en person, som man har lyst til at sidde sammen med ved middagsselskab,” siger Thomas Buch-Andersen. -
”Et dannet menneske er en person, som man har lyst til at sidde sammen med ved middagsselskab,” siger Thomas Buch-Andersen. - . Foto: DR.

Som vært på DR-programmet ”Detektor” er 44-årige Thomas Buch-Andersen blevet ansigtet på journalisten, der finder fejl i den offentlige debat. Nu skal han både finde fejl og fastholde styrker internt i DR som ny kanalchef for P1.

Thomas Buch-Andersen, der begyndte sin journalistiske karriere på P1 i 1996, får dermed ansvaret for at udvikle og forny P1. Og det er han den rette mand til, mener DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, der peger på, at han også har radiobaggrund hos BBC:

”Med Thomas Buch-Andersen får P1 en chef med journalistisk tyngde, stor radiofaglighed og stærke visioner for, hvordan P1 fortsat kan udvikle sig,” siger hun i en pressemeddelelse.

Thomas Buch-Andersen selv glæder sig til de nye opgaver, der venter:

”P1 er en enestående kilde til kritisk journalistik, holdningsudveksling og dannelse. Det er en grundpille i den demokratiske samtale, og jeg ser frem til at stå i spidsen for kanalen og til at bygge videre på den stærke tradition,” siger han og uddyber over for Kristeligt Dagblad, at P1 overordnet set skal være med til at gøre lytterne dannede.

”Et dannet menneske er for mig et menneske, der er velorienteret i både nutiden og historien, så det er i stand til at føre en indsigtsfuld og gerne humoristisk samtale med sine medmennesker. Et dannet menneske er en person, som man har lyst til at sidde sammen med ved middagsselskab, men samtidig også et menneske, der tager del i den demokratiske samtale i mange forskellige fora, og det skal P1 være med til at udruste lytteren til,” siger Thomas Buch-Andersen, der ikke vil komme nærmere ind på, hvordan P1 vil ændre sig, efter at han sætter sig i chefstolen den 1. februar.

”Jeg synes overordnet set bare, at P1 er en fremragende kanal, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for.”