Prøv avisen

DR stiller ind på bogstoffet

DR's kulturdirektør Morten Hesseldahl lægger op til at bogstoffet ikke kun skal være på DR's kulturkanal. Foto: Linda Henriksen.

Der kommer flere nye litteraturprogrammer i DR. Spændende kursskifte, mener forsker

Bogstoffet skal tilbage til DR's store tv-kanaler. Det fortæller DR's kulturdirektør, forfatter og tidligere forlagschef Morten Hesseldahl, der dermed lægger op til, at litteraturprogrammerne ikke kun skal gemmes væk til de sene aftentimer på nichekanalen DR K.

"Vi vil gerne prøve at lave hele paletten af litteraturprogrammer, så vi både får brede litteraturudsendelser for alle og programmer med en højere faglighed, som derfor også bliver smallere," siger Morten Hesseldahl.

Første skridt er en serie med 15 bogprogrammer, der skal sendes på DR 2 næste år. Der er hverken fundet vært, navn eller endeligt sendetidspunkt til programmet endnu, men ifølge Morten Hesseldahl skal programmet have fokus på læseoplevelsen. Og læseoplevelser kommer også til at spille en større rolle på DR 1:

"Mange af vores programmer bruger bøger som middel til at blive klogere på verden. Men vi skal have flere programmer, der ser bogen som mål i sig selv. Personligt synes jeg, at det ville være fantastisk, hvis vi kunne lægge et program om litteratur i Aftenshowet, men vi skal lige have fundet det rigtige format til det først," siger Morten Hesseldahl.

Medieforskeren Frands Mortensen ser tiltaget som en del af et større kursskifte i DR.

"Jeg tror ikke, at det her er det eneste, der kommer til at ske. Morten Hesseldahl annoncerede jo allerede, at DR skulle gå mere tilbage til en klassisk public service-opfattelse, da han tiltrådte sin stilling tidligere i år. Men det bliver spændende at se, hvor langt de tør gå," siger Frands Mortensen og peger på, at kursskiftet samtidig peger væk fra det "konstante fokus på seertal" under den tidligere mediedirektør Lars Grarups ledelse.

ohrstrom@k.dk