Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Eiffeltårnet blev evakueret og lukket på grund af klatrer

En endnu identificeret mand kravler mandag eftermiddag på Eiffeltårnet i Paris. Det vides endnu ikke, hvad hans motiv er. På billedet ses han i mørkt tøj nederst til venstre. Foto: Charles Platiau/Reuters

En person blev mandag observeret i færd med at klatre op ad Eiffeltårnet. Manden er nu i politiets varetægt.

Personen, der mandag blev observeret i færd med at klatre op ad Eiffeltårnet i den franske hovedstad, Paris, er nu i politiets varetægt.

Det oplyser det franske nyhedsbureau AFP.

En talsmand fra politiet oplyser ifølge AFP, at manden er blevet pågrebet, efter at han klatrede i Eiffeltårnet i mere end seks timer.

Han er endnu ikke identificeret.

Tårnet blev i forbindelse med hændelsen lukket for besøgende, men vil blive åbnet for besøgende igen tirsdag med de normale åbningstider.

Eiffeltårnet blev mandag eftermiddag evakueret. Det oplyste selskabet, der står for driften af tårnet.

Årsagen var, at en person var blevet set klatre på det verdenskendte tårn.

- En klatrer er blevet opdaget. Det er fast procedure: Vi bliver nødt til at stoppe personen, og derfor bliver vi nødt til at evakuere tårnet, siger en ansat fra selskabet til AFP.

En talsmand i politiet oplyser, at adskillige brandmænd - heriblandt en klatrespecialist - var til stede ved tårnet. De var i kontakt med klatreren, hvis motiv mandag aften er ukendt.

Det vides ikke, hvordan han formåede at slippe gennem det strenge sikkerhedssystem i tårnet.

Det er ikke første gang, at en person kravler på det ikoniske franske monument. Tilbage i 2015 kravlede britiske James Kingston hele vejen til toppen af Eiffeltårnet uden brug af sikkerhedsudstyr og uden tilladelse.

Eiffeltårnet er 324 meter højt og den højeste bygning i Paris.

/ritzau/AP