Prøv avisen

En god bog kan føre til pjæk

Søren Ryge Petersen læser altid, inden han skal sove. – Foto: .

Forfatteren og havemanden Søren Ryge Petersen kan blive så optaget af en bog, at arbejdet må vente

Hvad er den bedste bog, du har læst?

Et næsten umuligt spørgsmål, når man har læst uafbrudt i 60 år, for bøger kommer og går, og de bliver læst på et bestemt tidspunkt i livet. Da jeg var 20-25 år, læste jeg Løgneren af Martin A. Hansen fem gange og derefter resten af forfatterskabet. Sådan har jeg haft det med en del, også Sandemose. Hans Varulven hører bestemt til på toppen. I nyere tid må det være Jan Kjærstad, der tager prisen. Da jeg købte Forføreren, skulle jeg på rejse med Hurtigruten langs Norges kyster. Jeg så intet af kysterne, for jeg sad i min kahyt og læste, uafbrudt.

LÆS OGSÅ:
Manden, der gerne vil fortælle

Hvad skal der til, for at du læser en bog?

Gode anmeldelser i aviserne! Eller bare en ny bog fra en forfatter, jeg kender og holder af i forvejen. Jeg er temmelig glad for de gode krimier, så når der kommer en ny Arne Dahl eller le Carré, så er det af sted!

Hvornår på dagen læser du?

Jeg læser altid, inden jeg skal sove. Kan faktisk blive helt desperat, når jeg en sjælden gang ikke har en bog med i seng. De meget gode og spændende bøger læses naturligvis også dag og aften, når der er tid. En ny roman af John le Carré bliver læst i et hug jeg bliver hjemme, melder mig syg, læser dag og nat, indtil jeg er færdig.