En god dag starter med Billie Holiday og en god kop kaffe

Naja Rosa Koppel har været omgivet af musik fra fødslen. Nu er hun selv aktuel med albummet Naja Rosa

"Musik er en uundværlig del af livet," mener Naja Rosa Koppel, der til april kan opleves rundtomkring i landet, hvor hun spiller sange fra sit nye album, "Naja Rosa."
"Musik er en uundværlig del af livet," mener Naja Rosa Koppel, der til april kan opleves rundtomkring i landet, hvor hun spiller sange fra sit nye album, "Naja Rosa.". Foto: Martin Dam Kristensen.

Hvilken sang eller hvilket musikstykke vil du gerne vågne til om morgenen?

Billie Holidays I Cover The Waterfront. Jeg ved, det bliver en god dag, hvis den starter med Billie Holiday og en god kop kaffe.

LÆS OGSÅ: Med Billie gennem liv og død

Hvilke tre album vil du ikke være foruden?

Billie Holiday: Jeg har en opsamling fra 1935-1942 i den periode, hvor hun blandt andre spiller med Lester Young. Jeg ved ikke, fra hvilke album de forskellige sange stammer, men det er for mig en af hendes mest fantastiske perioder.

The Doors: The Doors. Deres debutalbum har inspireret mig, siden jeg var helt lille, og jeg dansede rundt og kastede med håret til Light my Fire. The Doors musik er meget meditativ og trancedannende, og Jim Morrison er som en shaman, der taler direkte til ens sjæl. Fra første gang jeg hørte pladen vidste jeg, at verden aldrig helt ville blive den samme igen.

Dan Auerbach: Keep it Hid. Denne plade fik jeg øjnene op for for et par år siden, da jeg hørte ham spille live i New York. Han er som en ny Otis Redding. En virkelig sjælefuld ung fyr, som laver musik, som verden har brug for i dag.

Hvad skal man bruge musik til?

Jeg kunne godt få lyst til at svare: alt. Musik er en uundværlig del af livet. Vi spejler os i den i de forskellige perioder, vi går igennem. Forskellig musik til forskelligt humør. Musik til at få dig op, når du er nede, musik til at få dig til at flyve, græde, grine, danse, feste, tænke, mærke og forstå. Jeg har været omgivet af musik, bogstaveligt talt fra før jeg blev født, og jeg ved, at jeg vil være i musikken til den dag, jeg ikke er her mere.

I Mit musikliv spørger vi hver onsdag en aktuel person fra musiklivet om hendes eller hans musiksmag