Eventyrligheder i Virum Kirke

En spændende optakts-koncert måtte desværre forkortes

Virum Kirke nord for København dannede mandag aften rammen om en koncert, der var tænkt som en optakt til flere af lignende karakter i forårssæsonen 2022 – under den forjættende overskrift ”Eventyrligheder”. Det var en ren sangkoncert, hvor den kongelige operasanger Gitta-Maria Sjöberg skulle have trukket et stort læs. Men hun var ramt af en forkølelse, der havde sat sig på stemmebåndene, så hun måtte nøjes med at se til – og passe kameraet under en optagelse. I hendes sted kom nogle lovende sangere til at sørge for, at koncerten – der blev markant forkortet, også fordi man fornuftigvis havde valgt at stryge pausen – trods alt ikke blev aflyst.

Og de unge solister, sopranerne Julia Bielefeld og Lisa Slobodziuk Olsen samt barytonen Martin Hatlo, gjorde det glimrende, både vokalt og scenisk. Introduceret af instruktør og dramaturg Mette Borg førte de os gennem et afvekslende repertoire, der spændte fra Peter Heise (heriblandt ”Spillemænd” med tekst af Henrik Ibsen) til Carl Nielsen, ligesom der i tråd med hele konceptet var nordiske indslag af komponister som Jean Sibelius, Edvard Grieg og Wilhelm Peterson-Berger. Desuden var koncerten begunstiget af en fremragende akkompagnatør, Laurits Dragsted, som Det Kongelige Teater i disse år har stor glæde af i hans egenskab af repetitør.

Eventyrlighederne fortsætter efter nytår i Sennels Kirke i Thisted (den 12. januar), dagen efter i Ringkøbing Kirke, hvorefter der bliver et arrangement i hovedstaden, den 15. januar i Musikhuset, København, efterfulgt af en koncert i Annekset i Kerteminde to dage senere.

I marts gælder det et noget andet program, som man har kaldt ”Nielsen – og efter” – det kan man opleve på Nicolai Scene i Kolding (den 17.), i Rindum Kirke dagen efter, hvorefter der sættes punktum den 19. marts i Toldkammeret, Helsingør. Man kan granske de nærmere enkeltheder i det omfangsrige projekt, der også rummer koncerter i april og maj, på Nordic Song Festivalhjemmesiden.