Kristian Ditlev Jensen: Min kone læser mine egne artikler højt for mig

For Kristian Ditlev Jensen er lykken at sidde i en øreklapstol med en fed roman fra 1800-tallet.

Jeg læser i rigtige bøger. Faktisk er jeg typen, der helst skal have tingene i hånden, og nogle gange læser jeg endda by proxy – altså sådan, at min skønne hustru læser mine egne artikler højt for mig, siger Kristian Ditlev Jensen.
Jeg læser i rigtige bøger. Faktisk er jeg typen, der helst skal have tingene i hånden, og nogle gange læser jeg endda by proxy – altså sådan, at min skønne hustru læser mine egne artikler højt for mig, siger Kristian Ditlev Jensen. . Foto: Tobias Nicolai/ritzau.

Hvem læser du gerne?

Alt og alle. Det er det helt korte svar. Jeg har simpelthen vokaler, bogstaver, ord i blodet. I alle former og på hver en måde. Jeg har igennem mine åbenbart evige studier været omkring både sprogvidenskab, litteraturvidenskab, filosofi og teologi, og hver gang har det været sprog og forfatterskaber på en ny måde. Hvis jeg absolut skulle snævre det ind, er jeg nok – helt privat – bidt af en engelsk klassiker. For mig er lykken at sidde med en kop te i en øreklapstol med en fed roman fra 1800-tallet.

Hvad læser du lige nu?

På skrivebordet ligger der en lille, smukt designet roman skrevet af den tyske forfatter Unica Zürn, der i lange perioder var alvorligt psykisk syg. Helt konkret har jeg lige sat tænderne i ”Tyvens dagbog” af Jean Genet. Genet var en vild og virkelig forfatter, der kombinerede et liv som tyv med et seriøst forfatterskab, der tematiserer homoseksualitet. Jeg er desuden altid i gang med bøger om kristendom. Hans J. Lund-ager Jensens bog om René Girard fra 1991 ligger også på mit spisebord. Den lånte jeg i torsdags af en biskop.

Hvor læser du?

Jeg læser i rigtige bøger. Faktisk er jeg typen, der helst skal have tingene i hånden, og nogle gange læser jeg endda by proxy – altså sådan, at min skønne hustru læser mine egne artikler højt for mig. Jeg hører på en eller anden måde mine egne brølere bedre, end jeg læser dem. Hvis du tænkte på, hvilket fysisk sted jeg læser, så er svaret givet på forhånd: Alle steder.