Prøv avisen

Fælles morgensang er et hit på Roskilde Festival

Morgensang med korleder og storskærm er tilbage for tredje år i træk på Gloria-scenen på Roskilde Festival.

En mand med en guitar, gode sange og flere hundrede mennesker, som ikke er blege for at lufte sangstemmen.

Det var ingredienserne, da Gloria-scenen på Roskilde Festival torsdag formiddag åbnede dørene og bød indenfor til morgensang for tredje år i træk.

"A Sing-along Invitation", som begivenheden ordret hedder, er opfundet af Peter Hvalkof, som er musikbooker på Roskilde Festival. Han fortæller, at publikum er meget begejstrede for begivenheden.

- Flere folk siger, at det er den bedste oplevelse, de har haft på Roskilde Festival, og nogle har sagt, at det ligefrem er bedre, end da Rolling Stones spillede. Det er så hårene rejser sig på armene, når man deltager, siger han.

Det var ikke kun publikum, der blev rørt af begivenheden.

Den debuterende korleder Frederik Vedersø førte i en times tid publikum gennem sangskatte fra blandt andet Coldplay, Bob Dylan og Radiohead.

Selv om det ikke var til at høre på hans solide vokal og rolige plekter, så fortalte den rutinerede musiker, at han ikke var helt så cool, som han gav udtryk for.

- Jeg var ret nervøs, inden vi gik i gang, men det var fedt, og jeg fik kuldegysninger flere gange. Det med at få folk til at synge med, det er jo den ultimative form for interaktion med publikum, sagde forsangeren for bandet, The Electric Moniker, efter morgensangen.

Som sangen tog til i det lille telt, kom der flere og flere nysgerrige gæster til. Korlederen havde da også et bud på, hvorfor størstedelen af de nysgerrige endte med at overgive sig til musikken og synge med.

- Det bliver på en måde meget intenst, når man kan følge med i sangens tekst på en skærm. Det får folk til at tænke over budskabet i sangen på en helt anden måde, end hvis man står til en traditionel koncert og hører musik, siger han.

"Intenst" er også det helt rette ord til at beskrive det afsluttende nummer, hvor mande- og kvindestemmer i alle aldre blev smukt forenet til Prince-klassikeren "Purple Rain".

Sidste år deltog flere end tusinde mennesker i morgensangen på festivalens sidste dage.