Prøv avisen

Billedserie: Bowie dyrkede udklædning, sminke og vilde kostumer

Den britiske rockstjerne David Bowie er død af kræft i en alder af 69 år. Her ses han på den engelske Glastonbury Festival i 2000. Foto: Dan Chung/Reuters

David Bowie er død, 69 år. Den britiske rockstjerne, der debuterede tilbage i 1969, havde også en stor passion for at trække i kostumer, der særligt afspejlede den teknologiske udvikling. Se et udpluk af hans mange forskellige udtryk i billedserien herunder

En af musikkens allerstørste stjerner, engelske David Bowie, er død. Han stod blandt andet bag legendariske hits som "Life On Mars" (1971), "Let's Dance" (1983) og "Heroes" (1977).

Hans optrædener var aldrig kedelige hverken at lytte til eller se på. For ved siden af musikken havde Bowie en stor passion for at trække i forskellige kostumer og ændre markant udseende, når en ny tour blev sparket i gang. 

David Bowie blev født 8. januar 1947 i London som David Robert Jones, men tog senere kunstnernavnet David Bowie.

Han debuterede med albummet "David Bowie" i 1967, og fik sit gennembrud med "Space Oddity", som udkom i 1969 - samme år, som det første menneske gik på månen.

Bowie har var gift med Iman Mohamed Abdulmajid siden 1992. Før det var han gift med Mary Angela Barnett (Angie Bowie) fra 1970 til 1980.

David Bowies seneste album "Blackstar" udkom få dage før han død. 8. januar 2016 - på Bowies 69-års fødselsdag.

Den teknologiske udvikling har i det hele taget været en stor inspiration for Bowie, der også har benyttet sig flittigt af internettet og muligheden for at live-transmittere koncerter verden rundt.

Han har benyttet sig flittigt af alteregoer, blandt andre den androgyne rockstjerne Ziggy Stardust, astronauten Major Tom og den stilsikre Thin White Duke.

Bowie har også spillet med i adskillige film, blandt andre "The Man Who Fell To Earth" (1976), Martin Scorseses "The Last Temptation Of Christ" (1988) og David Lynchs "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1991).

Herunder kan du se et udpluk af Bowies mange skiftende udtryk gennem de mange år, han har optrådt på scener over hele verden. 

Bowie brød for alvor igennem i 1970'erne, hvor han hurtigt blev en af rockmusikkens sværvægtere sammen med bands som The Beatles.
Den britiske rockstjerne optrådte også som skuespiller. Her ses han i rollen som Jareth i filmen "Labyrinth" fra 1986. Foto: STARSTOCK
Det androgyne udtryk brugte Bowie ved flere lejligheder.
Her optræder Bowie ved en koncert i Cologne i juli 2002.
En af de tidlige optrædener fra 1973 i starten af Bowies karriere, hvor han optræder under alterego som den androgyne rockstjerne Ziggy Stardust.
David Bowie har været gift med Iman Mohamed Abdulmajid siden 1992. Sammen med hende har han et barn og desuden tre andre børn fra et tidligere ægteskab. Foto: Fred Prouser/Reuters
Bowie optrådte også i Danmark ved flere lejligheder. Her er han fotograferet på Roskilde Festival i 1996. Foto: Brian Karmark
Bowie er trukket i rødt jakkesæt og taler i en gammeldags telefon under en koncert i Tyskland i 1987. Rockstjernen udgav sit seneste album "Blackstar" i fredags den 8. januar 2015 - samme dag som han kunne fejre sin sidste fødselsdag.
Et af de nyere fotos af David Bowie fra en prisuddeling i New York i 2007. Foto: Lucas Jackson/Reuters