Fem sommerarrangementer i uge 27

Shakespeare som dukketeater, akvareller og arkæologi. Trænger din sommer til kulturelt islæt, så er her fem forslag til anderledes og spændende sommeraktiviteter i denne uge

Med frisk luft i håret, græs under fødderne og duften af havet i næsen, kan man fra den 27. juni frem mod slutningen af juli opleve en anderledes opsætning af Shakespeares klassiker Romeo og Julie Hamlet Scenen på Kronborg
Med frisk luft i håret, græs under fødderne og duften af havet i næsen, kan man fra den 27. juni frem mod slutningen af juli opleve en anderledes opsætning af Shakespeares klassiker Romeo og Julie Hamlet Scenen på Kronborg Foto: Bob Krist

Hver uge bringer Kristeligt Dagblad fem forslag til sommerarrangementer fra kirke- og kulturkalenderen Kirku.dk.

Dukketeater på Kronborg

Med frisk luft i håret, græs under fødderne og duften af havet i næsen, kan man fra den 27. juni frem mod slutningen af juli opleve en anderledes opsætning af Shakespeares klassiker Romeo og Julie på Hamlet Scenen på Kronborg.

Skuespiller og mimiker Finn Rye tager havehandsker på og går i haven med sine medspillere - dukker lavet af haveredskaber. Skovle, lugejern, river, spader, hakkejern og koste bliver levende i hænderne på Finn Rye, og mens de gøder og vander, får de i fællesskab kærlighedsdramaet om de to elskende Romeo og Julie til at vokse frem. Læs mere om forestillingen her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordtyske ekspressionister i Lemvig

Mennesket og dets eksistentielle vilkår er nøglebegreber i sommerens udstilling på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, hvor to nordtyske ekspressionister præsenteres på en samlet udstilling. Det er den upolerede og barske fremstilling af mennesket, som bringer de to tyske ekspressionister Käthe Kollwitz (1867-1945) og Ernst Barlach (1870-1938) sammen.

Barlachs opmærksomhed var rettet mod den grove landbefolkning og Kollwitz mod Berlins fattige. Fælles for dem begge var imidlertid, at de hos disse simple mennesker fandt en menneskelighed, som var druknet i industrisamfundets rationelle maskineri. Læs mere om udstillingen her.

Bliv arkæolog for en dag

Grib graveskeen, tag familien i hånden og tag med arkæologerne på arbejde i Borrebjerg, Syddjurs. Her er både spor efter en boplads fra jernalderen og gravhøje fra stenalder og bronzealder. Hør om, hvordan arkæologerne arbejder, og hvad de finder. Besøg arkæologens skurvogn, find viden om egnens geologi og fortidsminder, og få fortalt arkæologiens historie.

Det er arkæologerne fra Museum Østjylland, der inviterer børn og voksne på besøg i udgravningsfeltet. Besøgende inviteres til at forsøge sig som arkæologer og deltage i udgravningen under vejledning af museets arkæologer. Læs mere om arrangementet her.

Det blomstrer på Ordrupgaard

Denne sommer blomstrer det på Ordrupgaard, når museet viser udstillingen "Anna Syberg. Sans for blomster" med akvareller af den fynske kunstner.

Med sin særlige akvarelteknik og koloristiske sans bragte Anna Sybergs (1870-1914) blomstermaleriet på højde med de moderne strømninger i tidens kunst. Hun malede ofte de mere ydmyge vækster og formåede at indfange hver enkelt arts særlige karakter.

Udstillingen er en del af Ordrupgaards serie af udstillinger med store kvindelige kunstnere fra modernismens tid og lægger sig i forlængelse af udstillinger med finske Helene Schjerfbeck og den franske impressionist Berthe Morisot samt den aktuelle særudstilling med værker af Mary Cassatt. Læs mere om udstillingen her.

Nordens største klassiske musikfestival

Denne sommer inviterer Tivoli til Nordens største klassiske musikfestival. Festivalen startede i maj og fortsætter indtil august og foregår i Tivolis koncertsal i København - med Tivolis Symfoniorkester som den musikalske rygrad i programmet.

Den 1. juli er dagen, hvor Litauen overtager formandsskabet i EU, og det markeres i Tivoli med en festkoncert med nogle af Litauens største musikere, heriblandt musik af nationalkomponisten Ciurlionis. Koncerten arrangeres af Tivoli i samarbejde med Den Litauiske Ambassade i Danmark og The National Philharmonic Society of Lithuania.Læs mere om koncerten og festivalen her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.