Fem sommerarrangementer i uge 28

Denne sommeruge byder på både moderne og klassisk kunst. Opera, poesi, skulptur og fotografi præger ugens arrangementer på Kirku.dk 

Hver  torsdag fra den 4. juli til den 15. august er der Vægteraftensang i Ebeltoft kirke. Billedet her er fra sidste år med vægterne Lars Hastrup (tv.) og Poul Otto Pedersen fra deres besøg i Dråby Kirke.
Hver torsdag fra den 4. juli til den 15. august er der Vægteraftensang i Ebeltoft kirke. Billedet her er fra sidste år med vægterne Lars Hastrup (tv.) og Poul Otto Pedersen fra deres besøg i Dråby Kirke. Foto: Dråby Kirke.

Hver uge bringer Kristeligt Dagblad fem forslag til sommerarrangementer fra kirke- og kulturkalenderen Kirku.dk. Her er ugens udvalgte arrangementer fra Kirku.dk.

Fotografi og objekt i Løgumkloster

På Museet Holman i Løgumkloster kan man frem til september besøge udstillingen Gennem sort Fotografi og objekt med billedhuggeren Sofia Kalkau, der fik sit store gennembrud i 2006 og 2007 med udstillinger i Malmö Konsthall og på Ny Carlsberg Glyptotek i København. Sofia Kalkau er især kendt for sine minimalistiske og hvide skulpturer, der minder om hverdagsagtige ting som æg, kugler, perler, hårnåle og terninger.

Udstillingen er en konstellation af fotografi og objekt. På udstillingen viser Sophia Kalkau nye fotografiske serier samt billedserien Black Matter fra 2012, der består af en serie på i alt fem billeder. På udstillingen vil det for første gang være muligt for publikum at se det samlede værk. Læs mere om udstillingen her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vægteraftensang i Ebeltoft Kirke

Hver torsdag fra den 4. juli til den 15. august er der Vægteraftensang i Ebeltoft kirke.

Præcis klokken 21.00, når kirkeklokken slår, står to vægtere klar på trappen til Det Gamle Rådhus med deres sang. Deltagerne inviteres til at følge dem gennem Ebeltoft - ned ad den lavhusede Nedergade, forbi Den Skæve Kro, op ad Kirkegade, hvor kirken venter med opslåede døre. På trappen til kirken står præsten sammen med den øvrige kirkebetjening og byder velkommen på engelsk, tysk og dansk til alle, som har lyst til at synge med på en stemningsfuld vægteraftensang inde i kirken. Læs mere om Vægteraftenerne her.

Kunst-arter i samklang

Tre billedkunstnere, Jens Bohr, Helle Baslund og Lars Abrahamsen, og tre forfattere, Knud Sørensen, Thøger Jensen og Eske K. Mathiesen, mødes i en udstilling, der sætter fokus på gensidig inspiration mellem kunstnere og kunstarter. Her får de tre digteres værker fysiske former og udstilles sammen med billedkunstnernes værker. Værkerne står ikke i et illustrativt forhold til hinanden, men over for hinanden, med lige værd. Publikum kan opleve både poesi, tekst, grafik, maleri og skulptur.

Udstillingen Ord til andet kan besøges frem til september i Kunstcentret Silkeborg Bad. Læs mere om udstillingen her.

Opera og klezmer

Oplev den prisbelønnede svenske sopran Gitta-Maria Sjöberg, der har stået på scenen på både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera og haft roller i operaer af Mozart, Verdi, Wagner, Puccini, Richard Strauss og Janacek, både i Danmark og i udlandet.

Den 10. juli kan du opleve Gitta-Maria Sjöberg efterfulgt af Klezmerensemblet Mames Babegenush i Viborg Domkirke, hvor der er lagt op til en spændende musikalsk aften. Læs mere om arrangementet her.

Decembristerne på Thorvaldsens Museum

Med spejle, el-guitarer og marmorplader indtager kunstnersammenslutningen Decembristerne Thorvaldsens Museum.

Det er en alt andet end neutral arkitektonisk ramme, der udgør omgivelserne for Decembristernes udstilling, der sætter fokus på mødet mellem klassisk kunst, moderne kunst og farverig arkitektur. Med materialer som tæpper, højhælede sko og beton fordelt i de mange rum på museet spiller Decembristernes værker op til Thorvaldsens klassiske skulpturer, der får et helt nyt udtryk i mødet med de moderne kunstværker. Læs mere om udstillingen her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.