Fem sommerarrangementer i uge 29

Denne sommeruge byder på både naturdrømmerier, klangveje og ballet. Her er fem anderledes og inspirerende sommerarrangementer fra kirke- og kulturkalenderen Kirku.dk

Siden 2008 har en række af verdens førende balletdansere sat hinanden stævne i den rå natur i ved Den tilsandede kirke i Skagen.
Siden 2008 har en række af verdens førende balletdansere sat hinanden stævne i den rå natur i ved Den tilsandede kirke i Skagen. Foto: Ole Christiansen Denmark

Akvareller og naturdrømmerier på Fuglsang Kunstmuseum

Olaf Rudes navn og malerier er velkendt blandt kunstelskere, men Rude udførte også akvareller med især motiver fra barndommen nær Fuglsang på Lolland og fra Bornholm, hvor han som voksen tilbragte somrene og senere byggede hus.

Med lette farvestrøg, blyantstreger og farvepragt afbillede han lollandske egetræer, stengærder og rå bornholmske klippepartier, vilde krat og moser. Olaf Rude beskrev selv arbejdet med akvarellerne som at skrive digte eller føre dagbog.

Fuglsang Kunstmuseum har lånt omkring 80 akvareller fra både museer og privatpersoner for med denne særudstilling at vise en stribe oversete akvareller. Udstillingen kan opleves frem til den 1. september, hvorefter den flyttes til Bornholms Kunstmuseum.

Se mere om udstillingen her.

Verdensballet i Skagen

Siden 2008 har en række af verdens førende balletdansere sat hinanden stævne i den rå natur i Skagen.

Der er lagt op til en stemningsfuld aften, når danske operasangere sammen med en række af verdens største balletstjerner optræder ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, hvor bl.a. solodansere fra The Royal Ballet of London danser uddrag af bl.a. Svanesøen, Corsaren, Askepot, Requiem.

Læs mere om forestillingen her.

Eksperimenterende og klassisk dansk smykkekunst

Udstillingen Det Unikke Danske Smykke sætter fokus på de forskellige udtryk og kunstneriske overvejelser, der ligger bag et færdigt smykke, hvor materialer som både broderi, træ, plast og selv chokolade udover de mere kendte som guld sølv og ædelsten kan indgå.

Ved at vise variationen og de mange indfaldsvinkler, der ligger bag et lille skattet objekt, åbnes der for en verden af fantasi og eventyrlige udformninger, der ofte ligger langt fra den klassiske kæde med vedhæng.

Ud fra temaerne Det Eventyrlige Smykke, Det Minimalistiske Smykke og Smykkets Materiale kommer publikum på en guidet rejse i værker fra 21 af Danmarks fremmeste smykkekunstnere.

Læs mere om udstillingen her.

Torvedagskoncert i Grenaa

I Grenaa Kirke afholdes torvedagskoncert hver lørdag i anledning af sommerens torvedage. I denne uge er der orgelkoncert med amerikanske Michael Munson, der har en omfangsrig musikalsk uddannelse og karriere bag sig. Foruden sin koncertvirksomhed i USA som klaver- og orgelsolist og som akkompagnatør, komponerer Michael Munson musik for soloorgel og kor. Koncerten i Grenaa Kirke indgår i hans første koncertturné i Skandinavien.

Læs mere om Torvedagskoncerten

Klangveje - en koncertrejse gennem Danmark

Guitaristen Frederik Munk Larsen, adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium, har søsat en koncertturne under titlen Klangveje - En koncertrejse til fods gennem Danmark. Med sin guitar på ryggen vandrer han afsted fra det nordligste Jylland. Hans fødder, et par færger og 30 koncerter fører ham gennem en stor del af Danmark for efter 30 dage at ende på Bornholm.

Et hovedtema for koncerterne er det regionale og lokale, og de enkelte koncerter vil derfor indeholde musik, der forholder sig til eller stammer fra de forskellige egne af landet.

I den anledning af sit besøg i Sct. Mortens Kirke tirsdag den 16. juli, har Frederik Munk Larsen bestilt et nyt værk af organist Christian Præstholm, et stykke som opføres første gang denne aften. Værket er skrevet af Christian Præstholm og indeholder en række variationer over den gamle folkevise om Niels Ebbesen "Om Danemarks kvide der lød en sang så sørgelig".

Læs mere om koncerten her.

Artiklen fortsætter under annoncen