Fem sommerarrangementer i uge 30

Moderne landskabsmalerier i Randers, guldaldermaleri i Ribe og store tenorer i Tivoli i København. Hvis sommervejret bliver for meget, og du får brug for at trække indenfor, er her fem forslag til ugens sommeraktiviteter

Koncertsalen og springvandet en sommeraften i Tivoli.
Koncertsalen og springvandet en sommeraften i Tivoli. Foto: Torben Huss Denmark.

Landskaber i fuldbragt ro

På Randers Kunstmuseum kan man for øjeblikket besøge en stor soloudstilling med den danske maler Ulrik Møllers landskaber. Det ikke døgnfluernes og de nyeste tendenser fra den store verden, som Ulrik Møller, der bor og arbejder i Berlin, tager ind i sine malerier, men motiver fra barndommen på Fyn. Hos Ulrik Møller dvæler landskaber, maskinrum, færger og flyvemaskiner i fuldbragt ro, virkelighedens hektiske rytme og uophørlige forandringer er stoppet, og alting står stille.

Læs mere om udstillingen her.

Det danske landskab

Ribe Kunstmuseum hører til blandt landets ældste, og samlingen rummer værker fra den danske kunsthistorie i perioden 1750-1950 med hovedværker af Skagensmalerne, fra guldalderen og den klassiske modernisme. For øjeblikket kan man besøge en stor udstilling med værker af guldaldermaleren Vilhelm Kyhn, der er blandt de mest centrale kunstnere i dansk kunst gennem hele 1800-tallet. Han er især kendt for sine store friluftsmalerier af det danske landskab, der bugter sig i bakkedal med naturskønne skovpartier, søer og vandløb.

Læs mere om udstillingen her.

Skoven i kunsten og kunsten i skoven

På Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm kan man frem til årets udgang besøge særudstilling Skovkunst om skoven i kunsten og kunsten i skoven. Her vises blandt andet billeder af guldaldermalerne P.C. Skovgaard, Julius Hellesen og Axel Schovelin samt N.V.Dorphs monumentale bøgeskov, som var en del af udsmykningen i den første Nationalbank i 1921.

Læs mere om udstillingen her.

Sommerkoncert

Peter Howard Jensen regnes af kritikere og publikum som en af de fineste guitarister fra sin generation. Hans aktive karriere som solist i ensemblesammenhæng og som solist har bragt ham til alle musikkens større hovedstæder, hvor han blandt andet har spillet for fuldt hus i Sydneys Operahus.

Onsdag den 24. juli kan han opleves i Ringkøbing Kirke, hvor han spiller musik af blandt andre Bach og Albeniz.

Læs mere om koncerten her.

Fra Caruso til Pavarotti

Hvorfor er tenorstemmen så fascinerende? Hvorfor er der forskel på en tenor fra Barcelona og én fra Skt. Petersborg? Hvordan finder en baryton pludselig på at skifte stemmetype og blive tenor - og hvorfor er det så få, der kan synge Wagner? Findes der kvindelige tenorer?

På søndag fortæller Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht om tenorer gennem tiden og spiller lyd- og videoklip med blandt andre Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Jussi Björling, Luciano Pavarotti og mange andre, som måske ikke er lige så kendte nu, men som alle var store tenorer i det 20. århundrede.

Foredraget er et samarbejde mellem Tivoli og Copenhagen Opera Festival og kan opleves i Koncertsalen i Tivoli.

Læs mere om arrangementet her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.