Prøv avisen

Filminstruktøren Ingmar Bergman er død

-

Den svenske filminstruktør Ingmar Bergman er død. Det oplyser hans datter Eva Bergman til nyhedsbureauet TT. Ingmar Bergman blev 89 år og døde i sit hjem.

Den svenske filminstruktør Ingmar Bergman er død. Det oplyser hans datter Eva Bergman til nyhedsbureauet TT. Ingmar Bergman blev 89 år og døde i sit hjem på Fårö.

Hans død kom stille og roligt, fortæller hans datter.

Begravelsen kommer til at ske på et endnu ukendt tidspunkt med deltagelse af en kreds af Bergmans nærmeste familie og venner.

Ingmar Bergman instruerede over 40 film, langt over 100 teateropsætninger og et hav af tv-spil. Det store internationale gennembrud kom med filmen Jomfrukilden fra 1960. Filmkarrieren startede med manuskriptet til filmen Forfulgt. Efter at have boet i Tyskland i flere år, fik Bergman et vellykket comeback i Sverige med filmen Fanny og Alexander fra 1982.

Instruktøren og forfatteren var den mest internationalt kendte personlighed inden for svensk film og teater nogensinde. Han efterlader sig ni børn, et af dem er datteren Linn, som han fik med Liv Ullmann.