Filminstruktør Frelle Petersen har lavet en film om sorg: Menneskets evne til at komme videre er helt fantastisk

En af sommerens store filmsucceser er et stille sønderjysk drama om sorg. I måneden der er gået efter premieren, har instruktør Frelle Petersen mærket, at filmen rører ved noget væsentligt og vanskeligt i de fleste mennesker

42-årige Frelle Petersen er opvokset i Aabenraa, og har i mange år drømt om at lave film fra sin sønderjyske hjemegn, som han nu har gjort det med "Resten af livet". Han mener, at det lokale islæt bibringer en sønderjysk humor som et vigtigt modspil til den dybe sorg, som skildres - og nuanceres - i filmen.
42-årige Frelle Petersen er opvokset i Aabenraa, og har i mange år drømt om at lave film fra sin sønderjyske hjemegn, som han nu har gjort det med "Resten af livet". Han mener, at det lokale islæt bibringer en sønderjysk humor som et vigtigt modspil til den dybe sorg, som skildres - og nuanceres - i filmen. . Foto: Leif Tuxen.

Ingen kommer gennem livet uden at miste, for døden er et menneskeligt grundvilkår. Men når tabet bagefter skal bearbejdes, rammer sorgen helt forskelligt og alligevel ganske ens.

Det ved filminstruktør og manuskriptforfatter Frelle Petersen alt om. Han står bag en af sommerens store, danske film, det sønderjyske drama ”Resten af livet”, der skildrer en familie, som skal finde ud af at leve videre, da familiens ældste barn pludselig dør. Filmen er netop blevet udtaget til hovedkonkurrencen på den anerkendte spanske filmfestival San Sebastian i kategorien for nye instruktører, og siden den for en måned siden havde premiere i de danske biografer, er den allerede blevet set af mere end 66.000 biografgængere. Den er nummer to i det, der er planlagt til at blive en sønderjysk triologi, og ligesom forgængeren ”Onkel” fra 2019, der bedst kan beskrives som et stille landmandsdrama, udspiller denne film sig på Tønderegnen, med lokale skuespillere, sønderjyske replikker, rammer og traditioner.