Prøv avisen
Interview

Forfatter til bog om vikingerne: Flygtningekrisen er vor tids vikingeinvasion

I dag er vi fremmedfjendske over for immigranter, men vores brutalitet under vikingetiden skal minde os om, at vi selv har været skurkene engang, og det i langt værre grad, mener Lasse Holm. - Foto: Franne Voight

Engang var det vikingerne, der invaderede andre lande og fik del i deres rigdomme. I dag er det snarere danskerne, der invaderes. Men motiverne er de samme, mener Lasse Holm, som er aktuel med en roman om den tidlige vikingetid

”Intet tydede på, at en massakre var nært forestående. I den stille morgen var himlen høj, blå og klar som overfladen på en nyfrossen sø.”

Sådan indleder forfatteren Lasse Holm sin nye roman ”Lodbrogsønnernes hævn”. Vi befinder os i England under den tidlige vikingetid i 866. En nordengelsk landsby bliver overfaldet af den berømte viking Ragnar Lodbrogs fem sønner, og siden følger kampen om at overtage magten i England.

Lasse Holm blev inspireret til at skrive om Lodbrogsønnerne efter at have set den irsk-canadiske tv-serie ”Vikings”, som handler om vikingen Ragnar Lodbrog. Forfatteren fandt tv-serien historisk ukorrekt, hvilket både vakte hans lyst og en følelse af forpligtelse til at fortælle den historie, som han kunne læse om i Saxos fortællinger om Lodbrogsønnerne, og som han gennem mange års interesse for historiefaget havde fået indlejret, ikke mindst fra sin far, som var historielærer.

quot;allquot; id=quot;374013quot; type=quot;article_paywallquot;>