Krimidronning: Folkekirken giver mine krimier klangbund

Pernille Boelskovs hovedperson, sognepræsten Agnethe Bohn, arbejder her ved Sct. Nicolai Kirke i Rønne. ...

Pernille Boelskovs hovedperson, sognepræsten Agnethe Bohn, arbejder her ved Sct. Nicolai Kirke i Rønne. Selv har Pernille Boelskov tænkt over døden, siden hun som 21-årig mistede sin mor. – Foto: Berit Hvassum/Polfoto

De fleste krimier nøjes med at opklare mord, men forholder sig ikke til selve dødens gåde. De svarer kun sjældent på, hvad det betyder for de efterladte, at en person bliver fjernet fra verden.
Pernille Boelskov, forfatter

De fleste krimier beskæftiger sig mere med mordgåder end selve dødens mysterium. Sådan er det ikke i Pernille Boelskovs bornholmske krimier, der har en præst i hovedrollen

Bornholm har fået en krimidronning. Pernille Boelskov hedder hun. Hendes første krimi ”Granitgraven” blev en bornholmsk bestseller, der solgte 5000 eksemplarer, ligesom den allerede er udkommet i Tyskland. Og nu har hendes nye krimi ”Bornholmerdybet” allerede ryddet butiksruderne hos de lokale boghandlere på klippeøen. Men de to krimier adskiller sig ikke kun fra normale krimier ved at udspille sig på Bornholm, men også ved at udspille sig i folkekirken.

For selvom Pernille Boelskov er uddannet journalist, er det hverken en journalist eller politimand, der indtager hovedrollen i hendes to krimier, men en præst. Pernille Boelskovs krimier handler nemlig ikke kun om, at nogen dør en gådefuld død, de handler også om selve døden. Og den kan præster bedre italesætte end journalister og politimænd, forklarer hun:

”Der sker noget, når man skriver en præst ind i en krimi. For præster arbejder professionelt med døden på en anden måde end journalister og politifolk. De har selvfølgelig en praktisk funktion, når nogen dør, hvor den døde skal begraves, men de går også ind i sorgens rum. Og det, syntes jeg, var spændende. For

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.