Fond støtter forskning i kulturarv

Augustinus Fonden har afsat 60 millioner kroner over en periode på tre år til en ny strategi for forskning i kulturarv

Nu er der godt nyt til forskere, der beskæftiger sig med forskning i for eksempel klassisk musik, kulturhistorie, musikdramatik og andre dele af vores fælles kulturarv.

Augustinus Fonden har nemlig afsat 60 millioner kroner i 2021-2023 til en ny strategi for forskning i kulturarv, fordelt med en bevillingssum på 20 millioner kroner pr. år. Det betyder, at fonden nu støtter forskningsprojekter, der bidrager til bevaring, formidling og forståelse af Danmarks kulturarv.

Frank Rechendorff Møller, der er administrerende direktør i Augustinus Fonden, fortæller på fondens hjemmeside, at kulturarv er et centralt område i fondens filantropiske strategi.

”Kulturarven gør os alle sammen klogere på, hvem vi er, og hvor vi kommer fra: vores arv, historie og identitet. Vi vil nu støtte en lang række vigtige forskningsprojekter, der samlet kan bidrage til at øge forståelsen af kulturarven og give et løft til forskningen,” siger han.

Fonden har – i samarbejde med aktører i universitets- og museumssektoren – fundet frem til, at de klassiske, humanistiske og æstetiske fag er trængte forskningsområder i disse år, og at det derfor giver mening at støtte teoretiske og praksisorienterede projekter inden for de områder.

”Den situation vil vi bidrage til at rette op på med særligt fokuseret støtte til forskningen inden for de klassisk dannende fag som arkæologi, museologi, musikvidenskab og litteraturhistorie. Det er forskningsfelter, som ikke mindst i en krisetid, rammer ind i eksistentielle samfundstematikker, der kun kan gøre os klogere på de udfordringer, vi står over for,” siger Frank Rechendorff Møller.

Ansøgningspuljen for i år er allerede åbnet, og forskningsprojekter kan indsendes frem til den 16. juni 2021.