Prøv avisen

Fonde redder underholdningsorkester

I front for orkestret, der havde succes med at binde bro mellem rytmisk og klassisk musik, står den anerkendte chefdirigent Adam Fischer. Foto: Mathias Bojesen

Det tidligere DR Underholdningsorkestret genopstår som privat orkester med fokus på Beethoven. Støtten rækker til tre års levetid

Musikerne i det nu nedlagte DR Underholdningsorkestret har før prøvet at vente i spænding på en afgørelse på deres skæbne. I 2014 blev orkesteret lukket ned af Danmarks Radio, men fortsatte med nyt navn, få midler og en fortsat uvis fremtid.

Nu kan orkestermedlemmerne ånde lettede op, da orkestret fremtid er sikret med midler fra en række store private investorer.

Tre danske fonde støtter Danmarks Underholdningsorkester med et ukendt beløb, der rækker til tre års levetid med både indspilning og en længere koncertrække af Beethovens symfonier.

I front for orkestret, der havde succes med at binde bro mellem rytmisk og klassisk musik, står den anerkendte chefdirigent Adam Fischer.

Orkestret indleder sit nye liv med en koncert den 28. februar i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, og allerede ugen efter går orkestret og Adam Fischer i studiet, oplyser orkestret i en pressemeddelelse.

De to parter har en lang fortid sammen gennem 18 år, et samarbejde der sidste år førte til en ICMA-pris for deres indspilninger af Mozarts symfonier.
 
Fondenes støtte rækker til udgangen af 2018, og i de tre år skal orkestret efter planen arbejde med Beethovens ni symfonier.

Det er Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der er gået sammen for at understøtte orkestrets fremtid og virke, der ud over Beethoven også efter planen skal handle om Schubert.

”Vi glæder os til at vise, at vi kan leve op til de store forventninger både her i landet og internationalt,” siger orkestrets direktør, Stine Nissen.

Ifølge hende kræver det minimum 10 millioner kroner om året at drive det 40 mand store orkester ud fra de opstillede ambitioner.

Danmarks Underholdningsorkester har dog ikke sluppet tøjlerne helt til DR og vil samarbejde med DRs Kor og orkestre ved flere koncerter i hele landet og med det folkeligt populære repertoire, orkestret er berømt for.

Andre læser lige nu