Forfatter Carl Frode Tiller har fuldendt sit mesterværk om den menneskelige psykes kompleksitet

Carl Frode Tiller stiller skarpt på den menneskelige psyke i det sidste bind af sit stort anlagte romanværk

Den norske forfatter Carl Frode Tiller (født 1970) har med sidste bind i sin romanværkserie om karakteren David Forberg fuldendt et litterært mesterværk, der blotlægger den menneskelige psykes kompleksitet, skriver anmelder Svend Skriver.
Den norske forfatter Carl Frode Tiller (født 1970) har med sidste bind i sin romanværkserie om karakteren David Forberg fuldendt et litterært mesterværk, der blotlægger den menneskelige psykes kompleksitet, skriver anmelder Svend Skriver. . Foto: Lea Meilandt.

Julie glæder sig til sit bryllup med Marius. Forberedelserne er arbejdskrævende og fylder meget for hende. Den kommende brudgom er derimod langt mindre engageret. Det fornemmer man af deres samtaler om den fremtidige begivenhed, der har en central funktion i plottet i det tredje bind af den norske forfatter Carl Frode Tillers romanværk om David Forberg. Uden at røbe for meget kan det afsløres, at tiden frem mod brylluppet byder på et par oplevelser, der desværre ikke harmonerer med Julies idylliske forestillinger.

Det er den fundamentale præmis for handlingsforløbet i Carl Frodes Tillers stort anlagte romanværk, at forfatteren David Forberg angiveligt har mistet alle erindringer om sin fortid. Tilsyneladende har han herefter indrykket en annonce i en avis, hvor han efterlyser breve fra mennesker, der enten kender ham eller har kendt ham tidligere. Det fremgår af annoncen, at David har brug for hjælp til at huske sin fortid og fastlægge sin identitet.