Forfatter og eventyrer Nina Rasmussen: Jeg kunne blive jaloux på Hjaltes motorcykel eller få min egen

Nina Rasmussen læste som barn rejseromaner og drømte om selv at leve som eventyrer. Siden mødet med Hjalte Tin, som gav eventyrlysten form, har hun rejst, skrevet bøger, holdt foredrag – og dyrket græskar. I dag fylder hun 80

Nina Rasmussen vidste, fra hun var barn, at hun ville være eventyrer og forfatter, men var i tvivl om, hvordan det kunne lade sig gøre. Da hun mødte sin mand Hjalte Tin, fandt de sammen en måde at kombinere eventyrlige rejser, forfatterskab og foredragsvirksomhed.
Nina Rasmussen vidste, fra hun var barn, at hun ville være eventyrer og forfatter, men var i tvivl om, hvordan det kunne lade sig gøre. Da hun mødte sin mand Hjalte Tin, fandt de sammen en måde at kombinere eventyrlige rejser, forfatterskab og foredragsvirksomhed. . Foto: Hjalte Tin.

Denne sommer har Nina Rasmussen tilbragt en stor del af tiden på øen Endelave i det sydlige Kattegat, hvor hendes yngste datter har købt en grund. Der er intet hus på grunden, så Nina Rasmussen har hjulpet med at sætte en traditionel mongolsk jurte-hytte op, som hun og hendes mand Hjalte Tin har foræret datteren. Siden er en skurvogn kommet til, og med tiden skal der bygges et hus. Men for Nina Rasmussen er det ikke nødvendigt med de store bekvemmeligheder for, at hun kan føle sig godt tilpas – nærmest tværtimod.

”Da Hjalte og jeg begyndte at rejse sammen, rejste vi af sted på motorcykler med vores to fælles børn og et lille telt. Vi spiste på jorden og havde ikke ret meget med. Vi har stadig teltet, og vi har holdt det løfte, vi tidligt gav hinanden: Vi ville hellere samle på oplevelser end på materielle ting,” siger Nina Rasmussen, der siden 1982 har levet som forfatter og foredragsholder – med afsæt i de eventyrlige rejser, hun er taget på sammen med Hjalte Tin eller alene. I dag fylder hun 80.