Forfatteren Hoem skriver en svunden tid nær med en enkelt skrivestil og levende portrætter

I gribende roman af nordmanden Edvard Hoem møder man den kærlighed, der udholder alt

"Romanen er skrevet i den enkle, jævne stil, der er så karakteristisk for Edvard Hoem. Hans sprog viser bort fra sig selv og står udelukkende til tjeneste for den historie, der skal fortælles," skriver anmelder Claus Grymer og Edvards Hoem (på billedet) nyeste bog.
"Romanen er skrevet i den enkle, jævne stil, der er så karakteristisk for Edvard Hoem. Hans sprog viser bort fra sig selv og står udelukkende til tjeneste for den historie, der skal fortælles," skriver anmelder Claus Grymer og Edvards Hoem (på billedet) nyeste bog. Foto: Jarle Vines/Wikipedia Commons

Den kærlighed, der udholder alt, er det på én gang bærende og diskrete grundtema i romanen ”Jordemoder på jorden” af nordmanden Edvard Hoem. Rammen om historien med dens mange lag er bondeliv i 1800-tallets Norge. Hoem kendes som forfatteren til den store familiesaga, der blev indledt med “Høstkarl i himlen”, hvis hovedperson, Knut, er yngste søn af titelpersonen i den nu på dansk foreliggende roman. Dette er den eneste sammenhæng mellem værkerne.

Artiklen fortsætter under annoncen