Forlagsredaktøren: Det skal du læse i ferien

Skal man bruge sin ferie på en bog om sjælelivet på en campingplads? Ja, lyder det fra forlagsredaktør Rasmus Bro Henriksen, der her anbefaler tre bøger til ferien

Forlagsredaktør Rasmus Bro Henriksen.
Forlagsredaktør Rasmus Bro Henriksen. . Foto: Søren Staal.

Hvilke bøger skal man læse i ferien?

Det spørgsmål har en række af Kristeligt Dagblads medarbejdere givet deres bud på.

Læs her tre forslag fra Rasmus Bro Henriksen, redaktør ved Kristeligt Dagblads forlag:


Lone Hørslev: Sorg og camping

Man skulle måske ikke tro, at en roman om en flok midtogvest-jyders hverdag og sjæleliv midt i 1980erne kunne være særligt medrivende.

Men "Sorg og camping" er ikke desto mindre en rigtig page-turner. I løbet af en iskold novemberdag tages man med ind og ud af fem personers drømme, længsler og minder. Man føler med dem, og hepper og håber på forsoning frem mod dagens kulmination i fødselsdagsfest, enebærgryde og kir royal.

Lone Hørslevs nye roman er oplagt til ferietasken om du skal på camping eller ej!

LÆS OGSÅ: Kristeligt Dagblad anbefaler bøger til ferien


Flannery OConnor: Voldsmænd river det til sig

I foråret kom Flannery OConnors lille store bog "The violent bear it away" fra 1960 for første gang på dansk. Det er en klassiker i amerikansk litteratur, og bestemt værd at bruge et par sommerdage på.

Bogen er en dyster fortælling om drengen Francis, der efterlader sin frygtindgydende og fordrukne onkel død på gården for at drage mod byen. Her vil han opfylde den skæbne, onklen har beseglet for ham: at blive profet og døbe den retardere slægtning, Rayber.

Det er tung og mørk sydstatsgotik, men man rives straks med på rejsen i lige dele sympati og afsky for den gudsfrygtige og forunderlige dreng og hans kamp mod modernitet, oplysning og åndeligt hovmod.


Evelyn Waugh: Gensyn med Brideshead

"Gensyn med Brideshead" er altid et herligt gensyn! Og sommerdage i hængekøjen er en god anledning til at læse eller genlæse værket om tro, opbrud og fald i det allerøverste lag af det britiske samfund i mellemkrigsårene.

Som grøn studerende i Oxford bliver den pligtopfyldende og kunstinteresserede Charles gode venner med den forkælede, udsvævende Sebastian, hvis stenrige, katolske familie besidder slottet Brideshead. Deres første tid sammen flyder over af vagtelæg og champagne i sommernatten, men langsomt kommer Sebastians familie og baggrund imellem dem.

Bag de storslåede kulisser er "Gensyn med Brideshead" en stærk fortælling om nåde og troens indvirkning igennem livet. En fortælling om den ufortjente og ensidige kærlighed med hvilken Gud til stadighed kalder sjæle til sig, som Waugh selv har sagt.