Fra møg-kunst til fasteretræte

Fra Kristeligt Dagblads kirke- og kulturkalender Kirku er her fem meget forskellige forslag til en spændende weekend.

I 1961 skabte den italienske kunstner Piero Manzoni værket Merda d´artista - en lille, rund og anonym dåse, indeholdende 30 gram af kunstnerens egen afføring. Den blev dengang solgt for dagsprisen for 30 gram guld. Værket har vakt harme og forargelse, men har også manifesteret sig i kunsthistorien som et betydningsfuldt stykke konceptkunst. Foto: Scanpix.
I 1961 skabte den italienske kunstner Piero Manzoni værket Merda d´artista - en lille, rund og anonym dåse, indeholdende 30 gram af kunstnerens egen afføring. Den blev dengang solgt for dagsprisen for 30 gram guld. Værket har vakt harme og forargelse, men har også manifesteret sig i kunsthistorien som et betydningsfuldt stykke konceptkunst. Foto: Scanpix. Foto: ERIK JEPSEN.

1. Multietnisk forårskonference om migration og etik

Det kirkelige netværk Tværkulturelt Center, der arbejder for at styrke den folkekirkelige integrationsindsats, afholder denne fredag og lørdag multietnisk forårskonference i Fredens Kirke på Østerbro i København.

Hovedtalerne ved konferencen er sociolog Dorthe Kappelgaard og Vinoth Ramachandra, der er Asien-sekretær for religionssamtale og socialt engagement i den kristne NGO International Fellowship of Evangelical Students. Herudover fortæller fem kristne nydanskere deres personlige historier.

Læs mere om konferencen her

2. Oplev foråret

I Vemb i Vestjylland kan du lørdag formiddag opleve foråret med ornitolog Klaus Malling Olsen når Folkeuniversitetet Skærum Mølle inviterer på kursus og fugletur.

Klaus Malling Olsen har gennem mange år har undervist i kunsten at kende fugle og har bl.a. skrevet bogen Rovfugle i felten. På kurset indføres deltagerne i et udvalg af forårets mange fugle og deres adfærd.

Læs mere om kurset her

3. Er det lort eller guld?

I 1961 skabte den italienske kunstner Piero Manzoni værket Merda d´artista - en lille, rund og anonym dåse, indeholdende 30 gram af kunstnerens egen afføring. Den blev dengang solgt for dagsprisen for 30 gram guld. Værket har vakt harme og forargelse, men har også manifesteret sig i kunsthistorien som et betydningsfuldt stykke konceptkunst.

Med udstillingen Lort eller Guld? sætter Herning Museum of Contemporary Art fokus på værket Merda d´artista ud fra temaerne: Hverdagsobjekter på museum og kroppens materiale.

Læs mere om udstillingen her

4. Fasteretræte

Er du fastende, kan du i på lørdag eftermiddag mødes med andre fastende til fasteretræte i den katolske Sct. Clemens kirke i Grenå til fire timers overvejelse, stilhed og tilbedelse.

Retrætet ledes af sognepræst P. Dominique og aftenens tema er Fra illusion til sandhed.

Læs mere om fasteretrætet her

5. Mød en verden af associationer

På Skive Kunstmuseum udforskes i øjeblikket det univers af associationer, der opstår i beskueren ved mødet med et kraftfuldt kunstværk. Udstillingen En verden af associationer tager udgangspunkt i beskuerens møde med Kurt Trampedachs skulptur "Lille pige siddende på en stol", der i sig selv rummer et væld af betydningslag og kan tolkes i mange retninger.

Besøgende på museet opfordres til at bidrage til udstillingen ved at komme med egne associationer og fortolkninger af museets kunstværker.

Læs mere om udstillingen her