Fra Roskilde Festival til Aarhus Festuge

Den 50-årige Rikke Øxner skal i de kommende fire år stå i spidsen for Aarhus Festuge

”Der findes ikke mange kulturbegivenheder af Aarhus Festuges kaliber, og jeg er usigelig glad for at få lov til at være en del af en organisation med så mange muligheder, så højt til loftet, så stor bredde og med så stolte traditioner,” siger Rikke Øxner om sin nye lederstilling for Aarhus Festuge.
”Der findes ikke mange kulturbegivenheder af Aarhus Festuges kaliber, og jeg er usigelig glad for at få lov til at være en del af en organisation med så mange muligheder, så højt til loftet, så stor bredde og med så stolte traditioner,” siger Rikke Øxner om sin nye lederstilling for Aarhus Festuge. Foto: Dennis Lehmann.

Hun tiltræder den 1. oktober efter dette års festuge og afløser dermed Jens Folmer Jepsen, der har ledet festugen i ni sæsoner. Rikke Øxner er uddannet cand.mag. i massekommunikation og massekultur. Hun har de seneste 20 år været med til at præge det kunstneriske program på Roskilde Festival, senest som kunstnerisk direktør. Siden 2012 har hun været medlem af bestyrelsen for Fonden Aarhus 2017.

”Der findes ikke mange kulturbegivenheder af Aarhus Festuges kaliber, og jeg er usigelig glad for at få lov til at være en del af en organisation med så mange muligheder, så højt til loftet, så stor bredde og med så stolte traditioner,” siger Rikke Øxner.

Formanden for Aarhus Festuge, borgmester Jacob Bundsgaard, siger om valget af Rikke Øxner:

”Vi lægger trygt festugens fremtid i hænderne på en kulturel kapacitet og ildsjæl, som vil kunne lede Aarhus Festuge frem mod, gennem og efter 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad.”

Aarhus Festuge blev afholdt første gang i 1965 og har således 50-årsjubilæum i år.