Gaza-roman er kedelig. Og tilmed fyldt med fejl

Politisk roman om israelere og palæstinensere skuffer

På intet tidspunkt var romanen spændende, og læsningen var en flad omgang, skriver Kristeligt Dagblads anmelder om ny bog.
På intet tidspunkt var romanen spændende, og læsningen var en flad omgang, skriver Kristeligt Dagblads anmelder om ny bog. Foto: Forlaget Lewinsky Books.

Denis Lewinsky har efterhånden udgivet en lille række bøger fra eget forlag, og nu er ”Hadets pris” også udkommet. Selv kalder han genren for ”finansiel krimi”, men er den overhovedet en krimi? Spændende er den i hvert fald ikke.

Emre Ymniz er i København og er iværksætter af en flotille, der skal bringe medicin, mad og drikke til den palæstinensiske befolkning i Gaza. En stor gruppe danskere har bidraget til flotillen og da romanen begynder, holder Emre Ymniz en takketale på en café. Efter mødet spadserer han hen til sin bil med sine bamsestore bodyguards. Kort efter, da han drejer tændingsnøglen, eksploderer bilen med sit indhold af tre mennesker.

Kriminalinspektør Lefkowiz bliver sat på sagen sammen med den kvikke assistent Carla. Han er en hyggelig og rar mand, gift med den samme gennem over 40 år; Carla er en utraditionel, moderne og selvstændigt tænkende ung pige.

Den israelske ambassade, PET og sågar politiet i Göteborg bliver inddraget, da der bliver fundet to maltrakterede lig af et kurdisk ægtepar. Den ihærdige danske kriminalinspektør og hans assistent prøver at finde sammenhængen mellem de brutale mord, men de går gang på gang på grund.

På intet tidspunkt var romanen spændende, og læsningen var en flad omgang.

Tilmed virker det ikke ligefrem befordrende, at det vrimler med slåfejl, grammatiske fejl og korrekturfejl i al almindelighed. Allerede på første side: ”dødede”, anden side: ”200 hundrede” og så går det ellers derudad med fejl ad libitum. Inklusive umotiverede tempusskift.

Romanen kan ikke anbefales.