Glenn Bechs nye bog er fuld af berettiget vrede, men har svært ved at finde sin form

Glenn Bech har skrevet et indigneret og uforløst manifest om et Danmark, som martres af ulighed og diskrimination

"Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet" er et strittende, stikkende og ikke altid lige interessant manifest, skriver Jeppe Krogsgaard Christensen.
"Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet" er et strittende, stikkende og ikke altid lige interessant manifest, skriver Jeppe Krogsgaard Christensen. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix .

Der er altid flere veje ind i det samme stof. Og er man i tvivl om det, så er det blot at læse Glenn Bechs to bøger. Først den roste og prisbelønnede “Farskibet” fra 2021, der er en roman om en far, som begår selvmord og overlader sine to sønner, Glenn og René, til mørket.

Det er en fortælling om klasse, køn, vold og giftig maskulinitet. Præcis det samme er Bechs nye bog, “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”. Men alligevel anderledes. Det fremgår allerede af forsidens genreord. Hvor der på “Farskibet” står “Roman”, står der nu “Manifest”. Hvilket som bekendt er en offentlig erklæring om synspunkter og mål inden for eksempelvis politik eller kunst.