Grådigheden og kynismen kender ingen grænser i to foruroligende gode serier

Der spekuleres skruppelløst i amerikanernes lidelser i de fortræffelige serier “The Dropout” og “Dopesick”, der begge bygger på virkelige mennesker og begivenheder

"The Dropout" handler således om virkelighedens Elizabeth Holmes, billedet, der i 2003 dropper ud af studiet på Stanford University for at satse alt på sit firma, Theranos.
"The Dropout" handler således om virkelighedens Elizabeth Holmes, billedet, der i 2003 dropper ud af studiet på Stanford University for at satse alt på sit firma, Theranos. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix.

Hvor der er sygdom og lidelse, er der penge at tjene. Ufatteligt mange penge. Det har naturligvis ført meget godt med sig og ikke mindst et bredt udbud af produkter, som lindrer, helbreder og giver millioner og atter millioner af mennesker livet tilbage.

Men hvor der er penge at tjene, er der også mennesker, der ikke ønsker at gøre andet end netop dét: tjene penge. Og hvor rædselsfuldt og fortvivlende det kan udvikle sig, skildres i de to miniserier ”The Dropout” og ”Dopesick”, der begge – hvor ubegribeligt det end måtte forekomme – er baseret på sande historier.