Prøv avisen

Graffitikunstner bag midlertidig altertavle på Nørrebro

Foto: Brorsons Kirke

En spraymalet altertavle er midlertidigt på besøg i Brorsons Kirke

Graffiti er en del af gadebilledet på Nørrebro i København, hvor børne- og ungdomskirken Brorsons Kirke ligger. Men nu er gadens kunst også kommet ind i kirken, sagde kirkens præst, Nicolaj Stubbe Hørlyck, i søndags foran en fyldt menighed.

Kirken kunne nemlig både fejre advent og indvielsen af en ny, alternativ altertavle besmykket af den lokale graffitikunstner Brandon Lewis, der er kendt under kunstnernavnet Juse One.

LÆS OGSÅ: Skal kirkekunst være kristen kunst?

Brandon Lewis kommer fra USA, men bor lige her midt i sognet. I begyndelsen troede han, at det var en joke, da vi bad ham om at male en altertavle med det, som han synes er centralt i kristendommen. Men han tog imod opgaven og valgte inspireret af et bibelvers i Første Johannes Brev at skrive God is love (Gud er kærlighed) i midten, mens der i siderne på både dansk og arabisk står Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, forklarede Nicolaj Stubbe Hørlyck og tilføjede:

Når det også står på arabisk, er det en lille påmindelse om, at kirken også har huset irakiske asylansøgere, men det kan også ses som en hilsen til vores naboer i sognet.

Den nye spraymalede altertavle afløser ikke kirkens over 100 år gamle altertavle, der, efter tilladelse fra Nationalmuseet, placeres midlertidigt andetsteds i kirken.