Gudie: Fem sommerarrangementer i uge 33

Der er sommerkoncerter, orgelkoncerter og udendørsaktiviteter ved Gudenåen i kalenderen på Kirku.dk i denne uge. Vi har fundet fem spændende sommerarrangementer fra hele landet

På Museum for Religiøs Kunst i Lemvig kan man studere en udstilling med to nordtyske ekspressionister. Her er nøglebegrebet mennesket og dets eksistentielle vilkår.
På Museum for Religiøs Kunst i Lemvig kan man studere en udstilling med to nordtyske ekspressionister. Her er nøglebegrebet mennesket og dets eksistentielle vilkår. Foto: Henning Bagger.

Sommerkoncert i Glyptoteket

Hver søndag i august og september er der sommerkoncert i Glyptotekets Festsal. Koncerterne rækker over otte søndage frem til den 29. september.

I år er temaet for koncerterne: Den wienerklassiske strygetrio, hvor nye musikere hver søndag vil spille. På søndag er det Arild Kvartetten, der spiller værker af Beethoven.

Koncertbilletten giver gratis adgang til museet, så efter koncerten kan man tage en rundtur og se Glyptotekets mange udstillinger.

Læs mere om arrangementet her.

Museumsomvisning i Lemvig

Hver søndag indbyder Museet for Religiøs Kunst i Lemvig til offentlige omvisninger i de aktuelle udstillinger. Denne søndag har du mulighed for at kigge nærmere på mennesket og dets eksistentielle vilkår, der er nøglebegreber i udstillingen Beyond the borders of existence, hvor to nordtyske ekspressionister Käthe Kollwitz (1867-1945) og Ernst Barlach (1870-1938) præsenteres på en samlet udstilling.

Omvisningen starter kl. 14.00 og er gratis, når entréen er betalt.

Læs mere om arrangementet her.

Barokkens mestre

Den engelske organist, pianist og komponist Nigel Allcoat betragtes som en af verdens førende orgel improvisatorer. Tirsdag aften gæster han Mariager Kirke, hvor han både vil præsentere improvisationer og værker af barokkens mestre.

Læs mere om koncerten her.

Den store Gudenådag

På lørdag vil Gudenåens bredder summe af aktivitet, når Museum Østjylland sammen med Randers Naturcenter og en række lokale foreninger arrangerer Store Gudenådag med blandt andet sejlads, fiskeri, kaffe, kage og fisk tilberede tilberedt på stenaler-manér.

Besøgende inviteres til at medbringe madkurve og slå sig ned i Gudenåens grønne omgivelser ved Randers Naturcenter.

Læs mere om arrangementet her.

Orgelkoncert i Bangsbostrand Kirke

Domorganist ved Århus Domkirke, Kristian Krogsøe er blandt Danmarks dygtigste organister og mandag aften gæster han Bangsbostrand Kirke og kirkens Marcussen orgel.

Kristian Krogsøe har givet adskillige koncerter i Danmark og i udlandet, og i foråret udkom han med sin første cd med Duruflés samlede orgelværker og Requiem og motetter sammen med blandt andet Aarhus Domkirkes Kantori.

Mandag aften vil han spille værker af blandt andet Whitlock, Händel og Mendelssohn-Bartholdy

Læs mere om koncerten her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen