Guide: Fem sommerarrangementer i uge 32

Denne sommeruge byder både på strandinger og forlis, cykeltur langs Gudenåen og bog-kunst. Her er fem anderledes og spændende sommerarrangementer fra Kirku.dk

Mandag kan man hoppe på cyklen og tage med på cykeltur langs Gudenåen med naturvejleder Lars Maagaard og arkivar Tina Knudsen Jensen. Turen går fra Langå til Randers og undervejs fortælles historier om naturen og kulturen langs vandet.
Mandag kan man hoppe på cyklen og tage med på cykeltur langs Gudenåen med naturvejleder Lars Maagaard og arkivar Tina Knudsen Jensen. Turen går fra Langå til Randers og undervejs fortælles historier om naturen og kulturen langs vandet. Foto: Morten Rasmussen

Cykeltur langs Gudenåen

Mandag kl. 10 kan man hoppe på cyklen og tage med på cykeltur langs Gudenåen med naturvejleder Lars Maagaard og arkivar Tina Knudsen Jensen. Turen går fra Langå til Randers og undervejs fortælles historier om naturen og kulturen langs vandet.

Arrangementet er led i projekt Levende Kulturspor, der har til formål at synliggøre og dele ud af den kulturhistoriske viden og de mange historier, som museums- og naturfolk ligger inde med.

Målet med projektet er at få folk op af sofaen og ud i naturen ved at tilbyde kvalificerede, tværfaglige og nytænkende tilbud som guidede temature, parkmaraton, kanosejladser og andre åbne aktiviteter for forskellige målgrupper med vægt på den kulturhistoriske formidling i de benyttede områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om arrangementet her.

Mørke keramiske værker på Skovgaard Museet

Hænder der flår og slår, ansigter der forvrides i uhyggelige grimasser,
kroppe der præges af vellevnedets fedme eller dødens magerhed, skeletter der kopulerer med nøgne kvinder, og små hunde der snerrer med røde gab og afslører spidse tænder. Skovgaard Museet viser hen over sommeren keramiske værker af den anerkendte danske billedhugger Jørgen Haugen Sørensen.

Oplev Jørgen Haugen Sørensens keramiske værker, der giver et indblik i den mørkere og mindre pæne side af den menneskelige natur, når der onsdag er offentlig omvisning i den store udstilling.

Læs mere om omvisningen her.

Middagskoncert i Nakskov

I Sankt Nikolai kirke i Nakskov kan du denne måned opleve fire orgelmiddagskoncerter. Hver onsdag i august er der mulighed for, at høre kirkens orgel ved fire middagskoncerter. Ved koncerterne vil kirkens organist fremføre værker af Bach, Franck, Widor og Louis Vierne. Koncerterne er gratis og åbne for alle.

Læs mere om koncerten her.

Nordiske kunstnere viser artists' books

Kunstnergruppen CON-TEXT har sat sig for at udforske spørgsmål omkring identitet og tilhørsforhold. Hvordan afspejles sammenhænge mellem hjem og individ? Udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad kredser om det konkrete hjem, boligen, men også om hvad som udgør identitet, følelsen af hjemlighed og genkendelse mere bredt.

Kunstnergruppen, der består af 33 inviterede kunstnere fra Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge og Sverige har en fælles passion for artists books, det vil sige kunstværker, der gør brug af bogen som form og medie. De deltagende kunstnere bidrager hver især til udstillingen med en eller flere artists books, der reflekterer over udstillingens tema.

Udstillingen kan opleves frem til den 11. august, hvorefter den vil kunne opleves i Nuuk, Reykjavik, Bergen og Thorshavn.

Læs mere om udstillingen her.

Strandinger og forlis langs Thykysten

Strandinger og forlis har siden tidernes morgen været en del af tilværelsen ved den jyske vestkyst, hvor vejrforholdene ofte gør livet surt for fiskere og andre, der arbejder på havet. Problemet var større, dengang skibene var mindre, havde sejl og var lavet af træ og før man opfandt moderne navigationsudstyr, men selv i dag kan skibe komme i vanskeligheder, når naturen viser sig fra sin barskeste side. Thisted Museum sætter derfor fokus på emnet med en særudstilling om strandinger, vraggods og redninger langs Thykysten i århundredernes løb.

Læs mere om udstillingen her.

Kirku.dk kan du finde mange flere spændende og anderledes sommerarrangementer.