Guide: Sådan fungerer de sociale medier

Sociale medier er blevet særdeles populære gennem de seneste år, men kan være svære at forstå for folk, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med konceptet. Vi giver her en introduktion

Guide: Sådan fungerer de sociale medier

Profil: Her fortæller du resten af verden om dig selv. Din profil indeholder standardoplysninger om dig selv som din alder, uddannelse og opvækst, og ofte dine hobbyer eller interesser. Hvilken bog er din yndlings, og hvilken type musik kan du bedst lide? Det er også her, du fortæller om dine tanker og følelser eller viser billeder fra dagens gåtur.

Venner: De inkluderer både din familie, venner og bekendte. Det er ikke unormalt at have flere hundrede venner, også folk, du måske kun har mødt en enkelt gang. Dine venner kan se din profil, og hvad du skriver. De kan kommentere dine beskeder, billederne fra gårsdagens gåtur eller blot skrive en besked til dig. Vennerne udgør selve hjertet og sjælen i de sociale medier, fordi det handler om at interagere.

Grupper: Her kan du møde folk med samme interesser og hobbyer som dig selv. Grupperne kan være lukkede eller åbne ligesom i det virkelige liv og de kan spænde imellem alt fra medlemmer af en forening til en gruppe for os, der elsker katte.

Diskussioner: I mange grupper gives der plads til diskussioner og samtaler, og medlemmerne kan som regel vise billeder, musik eller videoer til de andre i gruppen. Det er i øvrigt et andet grundlæggende element i sociale medier: Alt kan deles.

Blogs: På mange sociale medier kan du skrive en blog en slags avis, hvor du kan skrive længere tekster om alt, der optager dig, og supplere med billeder, videoer eller lyd. På den måde kan du holde folk informeret, eksempelvis hvis du er ude at rejse.

Grafik: Se tidslinje over de største sociale medier

Foto: MID