Guide til nye sendetider: Her finder du DR's trosprogrammer i tv

DR flytter rundt på tv-programmerne om tro og religion. Fra og med på mandag bliver Morgenandagten, DR Kirken og andre trosprogrammer sendt på nye kanaler

DR Kirken bliver sendt på DR K søndag klokken 14.00 fremover - og så kommer der også en genudsendelse mandag. Her er det fra en tidligere udsendelsen, hvor præst Morten Bay-Mortensen fortæller akkompagneret af to musikanter.
DR Kirken bliver sendt på DR K søndag klokken 14.00 fremover - og så kommer der også en genudsendelse mandag. Her er det fra en tidligere udsendelsen, hvor præst Morten Bay-Mortensen fortæller akkompagneret af to musikanter. . Foto: DR.

DR er i gang med en større omlægning af tv-kanalerne. DR 2 bliver en ny aktualitetskanal, og DR K skal være en kanal med kultur, historie, tro og eksistens. Og DR 3 bliver kanalen for de unge.

Omlægningen af kanalerne betyder, at DR har valgt at samle alle faste programmer om tro og religion på DR K. Før har man kunnet se både gudstjenestetransmissioner og religionsprogrammer på DR 1 og DR 2. Men fra og med mandag den 11. februar bliver trosstoffet samlet på DR K.

LÆS OGSÅ: DR samler alt trosstoffet på DR K

Programmerne vil fortsætte i deres nuværende form men med nye sendetidspunkter og sendesteder. Her kan du se, hvordan du finder DR's trosprogrammerne fra og med mandag den 11. februar.

Morgenandagten

Den daglige direkte transmission fra andagten i Vor Frue Kirke i København kan både høres i radioen og ses på tv. I radioen kan man, som man hidtil har kunnet, høre programmet på den elektroniske radiokanal P2 (kræver en DAB-radio eller en computer med internet). Hvis man vil se programmet i tv, skal man fremover skrue over på DR K. Det er tidligere blevet sendt på DR 2.

Programmet bliver sendt på hverdage klokken 8.05 og om lørdagen klokken 8.07. Andagten bliver ikke genudsendt.

Før Søndagen

Programmet tager udgangspunkt i søndagens tekst eller salmer. Tidligere har man kunnet se det på DR 1, men Før Søndagen bliver nu flyttet til DR K til et nyt sendetidspunkt.

Programmet bliver fremover sendt lørdag klokken 19.45 på DR K og bliver ikke genudsendt.

DR Kirken

Hver søndag sender DR en gudstjeneste i DR Kirken. Det er en gudstjeneste specielt sammensat til tv-udsendelsen. Gudstjenesten er tidligere blevet sendt på DR 1 klokken 14. Programmet flytter nu kanal.

DR Kirken bliver fremover sendt klokken 14 på DR K og bliver genudsendt på samme kanal mandag formiddag på skiftende tidspunkter.

Gudstjenester i højtiderne

DR har ofte sendt særlige gudstjenestetransmissioner ved højtider som påske og jul. Disse gudstjenester vil fremover fortsætte med at blive sendt på DR 1 og vil altså ikke som det andet trosstof blive flyttet over på DR K.

Radio

Omlægningen af DR's kanaler får ikke betydning for radioprogrammerne. Her kan du se en guide til, hvor og hvornår du kan høre programmer om tro og religion i radioen.

GUIDE: Sådan finder du DR's radioprogrammer om tro og religion