Prøv avisen

Gyldendal erkender sjusk

Gyldendal påtager sig ansvaret for fejl i biografien om Ernest Hemingway. Foto: Pressens Bild SWEDEN

Dansk Hemingway-biografi trækkes tilbage efter to dårlige anmeldelser

En omgang slattent sjusk, skrev forfatter og kritiker Bo Tao Michaëlis selv i sin anmeldelse i dagbladet Politiken af Hemingway-biografien Mariel Hemingway præsenterer: Hemingway sidste år. Men nu er den erfarne anmelder selv blevet ramt af mildt sagt dårlige anmeldelser af hans egen biografi, Hemingway. En mand og en myte, der netop er udgivet af Gyldendal.

LÆS OGSÅ: Massiv kritik af Gyldendal-bog

En umanerligt sjasket ikke-biografi og en gennemført sjusket bog kalder henholdsvis Weekendavisens og Berlingskes anmeldere Bo Tao Michaëlis bog, der delvist bygger på hans tidligere Ernest Hemingway-biografi, Århundredets mand, fra 1999.

Gyldendal påtager sig ansvaret for fejlene i bogen, som forlaget af samme grund har valgt at trække tilbage:

Det er en kedelig historie for os. Vi ville gerne have sendt en fejlfri Hemingway-biografi på gaden. Men der er for meget sjusk i bogen, og det skal der ikke være i vores bøger. For det kan hverken vi, læseren eller forfatteren være tjent med, så derfor trækker vi den tilbage. Og det er klart, at det giver anledning til selvransagelse, siger Louise Haslund Christensen, der er chef for Gyldendals faglitterære bøger.

Bo Tao Michaëlis er selv ked af sagen, men glæder sig over, at forlaget påtager sig ansvaret for fejlene i bogen.

Den udgave, der blev udsendt, kunne jeg ikke selv genkende, så jeg glæder mig over, at Gyldendal med rette påtager sig ansvaret, siger Bo Tao Michaëlis.

Gyldendal overvejer nu sammen med Bo Tao Michaëlis, om bogen overhovedet skal udkomme, når de faktuelle fejl i bogen er blevet rettet.