”Halløj på Badehotellet” genopstår efter mere end 43 år

Serien er af britiske satireekspeter blevet udnævnt til den bedste britiske komedieserie nogensinde.

"Halløj på Badehotellet" består oprindeligt af to sæsoner. Nu får serien en tredje sæson om den til tider hysteriske Basil Fawlty. (Arkivfoto)
"Halløj på Badehotellet" består oprindeligt af to sæsoner. Nu får serien en tredje sæson om den til tider hysteriske Basil Fawlty. (Arkivfoto). Foto: Leon Neal/Ritzau Scanpix.

Serien "Halløj på Badehotellet" genopstår - mere end 40 år efter, at serien første gang blev sendt på britisk tv.

Det skriver flere medier heriblandt Variety.

De nye afsnit skal som resten af serien skrives af John Cleese, men denne gang får han selskab af sin datter, Camilla Cleese. De skal begge desuden medvirke i serien.

"Halløj på Badehotellet" handler om den til tider hysteriske Basil Fawlty, der forsøger at holde både sit hotel og sit ægteskab i live.

Ifølge Variety skal den nye sæson handle om Basil Fawlty, der forsøger at navigere i den moderne verden, mens han udforsker forholdet til sin nyfundne datter. Sammen skal de to naturligvis også drive et hotel.

Den første sæson af "Halløj på Badehotellet" blev første gang vist på tv-kanalen BBC i 1975. Anden sæson blev vist i 1979.

Begge sæsoner er skrevet og udviklet af John Cleese og hans daværende kone, Connie Booth.

Tv-serien blev i 2019 udråbt til den bedste britiske komedieserie nogensinde af et panel bestående af komedieeksperter.

To år tidligere havde den fået samme udnævnelse i en rundspørge med over 100 britiske komikere.

John Cleese er i dag 83 år. Han er også kendt for at være et af medlemmerne i gruppen Monty Python.

I 2020 fjernede den BBC-ejede streamingtjeneste UKTV et afsnit af "Halløj på Badehotellet", fordi man mente, at det indeholdt racistisk sprog.

Det var afsnittet "the Germans" - "Tyskerne", hvor en gruppe tyskere besøger hotellet.

Afsnittet er et af de mest populære i serien. Ikke mindst på grund af hotelejerens krampagtige mantra: "Don't mention the war" - "Nævn ikke krigen".

I afsnittet optræder også karakteren major Gowen, en småsenil beboer på badehotellet. I en scene bruger han flere racistiske ord om indere og folk fra Vestindien.

Kort efter meldte UKTV dog ud, at afsnittet igen ville blive tilgængeligt på platformen - nu med en advarsel om indholdet.

Den nye sæson skal produceres af det amerikanske produktionsselskab Castle Rock Entertainment.

/ritzau/